Hello Sunshine

Det är vår i luften och solen har tittat fram under förmiddagen och dagen vilket är riktigt härligt! hela 8 grader har det varit uppe i Storstaden idag och jag hoppas verkligen att det håller i sig. Har nya ELLE så jag har fått mig en härlig vårläsning och dykt ner i alla kommande vårtrender och jag har snappat upp att det är gult som gäller nu till våren. Fint tycker jag! Tänk dig citronfärg och ljusare gult på naglarna.
Bär nytvättat och fönat hår som får vila ifrån plattången.
Underbar färg på omslagets textrubriker!
Kommer själv bära något liknande på mina naglar i vår.

C-vitaminer

Apelsiner är något jag tycker om väldigt mycket och då ska de vara sådär härligt mjuka och saftiga. En del är lite torrare och beska och det gillas inte.

Stora ska de vara också! Ska ta och skära några apelsinskivor och göra mig en kopp te.
Håller på att letar visuellt material om hjälporganisationen Actionaid som hjälper fattiga och utsatta flickor i Indien. Intressant och tufft då det är hemskt att de har de så dåligt och lever under sådana fruktansvärda och ofattbara omständigheter. Ska skriva några recensioner idag också. Hittade en bra blogg som handlar om just frilansande så ska läsa lite tips och bli inspirerad av dem. Ni vet nog vid det här laget att jag tycker om att skriva och att jag just nu är inne på att gå i de banorna i framtiden.
Bilder: Wehearit
Men som sagt. C-vitaminer var det, Adios amigos!

The New Look for Spring


Kände för att stilla min kreativa sida såhär på måndagskvällen. Tror inte att ni lyckats undgå att det är färg som gäller till våren. Nu är det tid för att skriva lite recensioner!
Look for spring
Arrivederci!

Vaniljglass med Oreos

Oreoglass blev dagens sötsak. Om man är trött på vanlig tråkig vaniljglass så kan man krossa ner några Oreos kex och blanda så har man plötsligt riktigt god Oreoglass. Väldigt enkelt och mycket gott! Man kan också addera en liten apelsinskiva på kanten vilket min pojkvän Max kände för att göra.
Gillar att servera glass i fina efterättsglas.

Materiella ting

Urban Outfitters har mycket snyggt just nu och jag har gått igenom sidan och valt ut två plagg och en accessoar som jag vill ha i min ägo
Fin mörkblå blus med krage.
Diamantarmband från vivienne westwood.
Och slutligen ett par vita shorts med spetskant nertill.
Som sagt, allting finner ni på Urban Outfitters.

A cup of coffee

Har nästan glömt hur gott det är med kaffe och så är det skönt att värma händerna på en Take away mugg också i kylan, fast idag är lite sol på himlen också och det gillas starkt!

Good Morning

Måndag morgon och jag är ovanligt pigg, så nu ska jag promenera till smörgåshuset och köpa mig lite god frukost och en varm kaffe. Sen blir det nog en liten promenix om det inte är alltför kallt.
Slängde ihop håret i en liten improviserad knut.
Blev ganska bra förutom att det sticker ut några hårtesar, men den ska inte vara perfekt så det gör igenting.
Nu är jag uppe i 90 recensioner på webbsajten och jag har även fått en komplimang om att jag skriver bra recensioner och att jag skriver ledigt, lätt och med hjärtat. Fint att höra!

The City

Shopping och fika i staden denna lördag. Spenderat hela dagen i staden med Max och hans bror Vincent. Mycket trevligt. Gick i en mängd olika butiker, lunchade på Sushihuset, följde med när båda klippte sig på frisörsalongen Baresso och det blev väldigt snyggt och stiligt! Träffade på Emily som jobbar inne på Filippa K och som är min gamla dansledare som jag hade på Kristianstadsflickorna, riktigt trevligt att träffa henne då jag inte gjort det på ett bra tag.
Vi gick också och tog en fika på Fresco där jag tog en chokladboll och en av witamin wells nya smaker med passion och citrus, mycket fräsch och god smak.
Blev lite shopping också för min del inne på Weekday där jag hittade en söt tygkasse med den klassiska weekday-loggan på. Och en present till min kära syster som fyller år i mars.

Perfekta kappan

Denna svarta kappa ifrån Zara är väldigt sugen på att bära. Snygg och stilren och bra att dra på sig sen när det blir lite varmare ute och vinterjackan hängs in i garderoben.
Får se om det kanske blir ett köp när skribentlönen landar på kontot.

23

Nu är det två och en halv timme kvar till det ska ätas på restaurang någonstans på söder. Ska bli så mysigt och framförallt gott med restaurangmat!
Hoppas ni också får en fin torsdagskväll!

En helt vanlig torsdag

Förstår nu varför jag kallas Lilla L.
Dagens humör: Helt okej

Dagens mående: Lite småtrött

Dagens borde: Plugga, skriva recensioner, ta en promenix

Dagens frisyr: Uppsatt i en hög knut

Dagens smink: Ingenting änsålänge

Dagens klädsel: Vit stickad tröja med svarta jeans

Dagens favoritlåt: Good morning- kanye west

Dagens serie: Gossip Girl!

Dagens planer: duscha, Pluggga, skriva recensioner, ge mig ut på en promenix, äta på restaurang med pappa och max

Dagens vill ha: En mängd fina vårkläder och vår såklart

Dagens längtan: Till ikväll då jag ska träffa pappi

Dagens beroende: Knäckemackor med vitlök & örter ost och tomater, mums!

Dagens tråkigaste: Att ta itu med plugget


Plugg och Extrajobb

Plugg och extrajobb är det jag ägnar min fulla uppmärksamhet åt idag. Läser boken Yttrandefri- Handbok i yttrandefrihet & pressetik och hoppas att bli en aningens klokare och få mer grepp om medierätt. Förtär gårdagens goda pastasallad med avokado så jag får mer energi till att plugga och skriva mer. Förutom plugget ska jag också skriva några recensioner så jag inte behöver skriva så många senare i veckan. Framförhållning kallas det, vilket är något jag inte är så bra på. Men det betyder inte att jag inte kan bli bättre på det. Har även börjat använda mig av färgade små markeringslappar vilket jag gillar.
Så nu kör vi!

Dagen innan semledagen

Gav mig på att baka egna semlor vilket jag aldrig gjort förut och det gick ju inte jättebra då de inte blev sådär härligt fluffiga som de är på alla bilder.. plus att jag råkade vispa lite för länge så vi plötsligt hade smör i bunken. Jaja, vi fick iallafall ett gott skratt och så är det ju faktiskt inte den rätta dagen idag utan imorgon så nu vet vi hur de inte ska se ut. här har ni dem, våra semlor med florsocker på.


Kära Stockholm

Stockholm i mitt hjärta. I helgen var det dags att jobba undan med extrajobbet så med Max vid min sida entrade vi de mysiga gränderna i Gamla Stan och jag fotograferade en mängd olika butiker och caféer längs vägen. Skriver för en internationell recensionssajt och det är roligt för man upptäcker så många nya ställen man inte besökt eller visste fanns förut.
Jag i mitt rätta jobbesse.
Hittade en fin staty och fontän som dock endast bestod av is. Skulle prompt hoppa upp på den.
Påväg till fontänen i full vintermundering. Älskar verkligen min jacka från Filippa K, helt underbar.
Ska ta fler bilder med kameran och lägga upp på bloggen hädanefter, men har lagt fokus på jobb och studier för det mesta, därför det ekar lite tomt här. Idag dök solen upp på himlen och värmde en lite smått med sina härliga solstrålar, mer sånt väder tack! Har fått en fin födelsedagsinbjudan på posten ifrån Skåne också, vilket alltid är trevligt! Ikväll står det semlebakning på schemat med mitt hjärta då det är semledagen imorgon, lovely!

Underbara Vår

Lovely spring
Nu, EXAKT nu vill jag ha vår i luften!! och jag vill att snön ska försvinna med ett knapptryck. Hur trött blir man inte på den isande kyla som cirkulerar i luften dessa dagar. Om det hade varit mycket varmare temperatur ute hade jag klätt mig något åt det här hållet. Så fint och vårigt!
Med vårvädret kommer även energi och det känner jag att jag behöver. Jag vill hänga i parker, ha picknick, fika på uteserveringar, fotografera, plugga utomhus, dricka iste, använda solglasögon och en massa mer! Så det är vad jag längtar till mest nu.
Annars då, jag har fullt upp med grupparbete, plugga till tentan, skriva recensioner om Stockholm så det blir inte lika många inlägg här på bloggen, vilket är lite synd men jag antar att ni har förståelse för det.


Happy Valentine

Min kärlek, mitt hjärta, min fina pojkvän. ♥♥
14 februari ett datum som förknippas med kärlek och romantik i allra högsta grad. Jag har inte varit ett stort fan av alla hjärtans dag då jag varit singel i många år men nu när man äntligen har någon vid sin sina och som besvarar ens kärlek då är dagen trots allt väldigt mysig. Minns när jag var mindre och mamma hade lagt ner små egengjorda hjärtformade kort och choklad till oss i brevlådan. Fint tycker jag!
Dagen skall firas på något mysigt café med min älskling max. Hoppas ni får en mysig dag med mycket kärlek i luften och om ni är singlar och läser det här så deppa inte ihop utan gör istället något med en vän eller två. ♥

Lediga torsdag

Denna lediga dag underhåller jag mig med plugg om nätverk, läsa rättsfall och en omgång wordfeud med Felicia.
Lite senare idag ska jag ta mig in till staden och möta upp henne och kolla i butiker och strosa runt i kylan. Så det ser jag fram emot. Det förstnämnda då alltså.

Ljuvliga, Underbara Vår

Dessa bilder där Clémence poserar för tidningen Glamour UK är bedårande. Fullkomligt underbara!
Och idag kommer Felicia, finaste syster till mig i Stockholm!! woop woop

Nionde januari

Igår var det en mycket bra dag! Var på intervju hos barnflickan Stockholm som kändes väldigt bra och lättsam. Drack latte i söta muminmuggar och svarade på frågor. Hade en intressant föreläsning om format- TV i skolan och det bäst av allt var att jag fick jobbet som skribent!! vilket innebär att jag ska på training på måndag här i Stockholm. Det är mycket roligt som händer just nu och jag älskar det!

Jag har också fått det bevisat för mig att jag kan klara av saker och ting om jag vill, även saker som kräver mod och tro på sig själv! Skrev en testrecension och skickade in mitt cv. Så nu ska jag alltså extrajobba som frilansande skribent i en månad och både skriva och fotografera vilket är två saker som jag tycker om väldigt mycket. Är en estetisk person! Det kommer bli en bra erfarenhet och framförallt en bra punkt att ha med på cv:t. Frilansande skribent vid 19 års ålder är inte så pjåkigt.
Hämtade också ut min beställda bok om nätverk och stater på engelska. Tog ganska snabbt av bokomslaget för under det så döljde sig en svart bok med turkosa lite glansiga bokstäver. Personligen så tycker jag att böckerna blir så mycket snyggare utan omslag.

Inspo of the day

Business
Eftersom det är lite jobbtema i inläggen idag så går även dagens inspiration åt det hållet. Gillar väskan väldigt mycket och den kan man hitta på Zara. Tror att den kostar upp mot en tusing


Extrajobb

Nu är det mycket på gång här i Stockholm. Har två inbokade intervjuer för två extrajobb som barnvakt och frilansande skribent. Hoppas verkligen jag får skribentjobbet som är under en månad då jag både kommer skriva recensioner och fotografera i staden till en webbsajt. Det är verkligen ett jobb som hade passat mig! Vill även jobba inom den riktningen i framtiden så det är alltid bra att få in en fot i den branschen.
Så roligt när det äntligen händer lite igen! :) Perfekt med extrajobb utöver medie och kommunikationsstudierna.
Inspirationsbilden ovan kommer ifrån wehearit

Min Måndagsmorgon

Måndagsmorgonen börjar jag med i sängen med datorn i knäet. Precis som det ska vara! behöver mycket tid på morgonen då jag hämtar inspiration och kraft för dagen och kanske även för resterande dagar i veckan. Har nu avverkat 4:e avsnittet av stylisterna, tidningen modeflickan och flera bloggar. Nu ska jag ta lite frukost så att jag får lite energi och sen blir det nog en dusch och därefter ska jag styla dagens outfit på mig själv.
Bjuder på en gammal bild på mig dagen till ära.

Nu när jag knappt shoppar något nytt så får man tänka nyskapande av de plagg och accessoarer man har i sin ägo. Kanske kombinera två plagg man inte har haft tillsammans förut osv. Personligen så vill jag ha någon liten förändring nästintill varenda dag för då mår jag bra, jag mår så himla bra när jag är nöjd med mitt klädval och känner mig bekväm i mig själv. Längtar därför till våren som så många andra också gör vid den här tiden på året. Just för att man kan bära mer inspirerande outfits, tunnare plagg och mer färg. Den här våren kommer jag bära mycket färg men också bryta av det med vitt, grått, beige.

Så Svart

Så Svart


Inspo of the day. Svart och grått som är elegant med attityd. Precis så vill jag gå klädd just nu! Älskar hörlurarna från märket Molami som är som ett hårband, både snygga och klädsamma.

Dagens Detaljer

Wishbone-halsband- Marc By Marc Jacobs





Triwaklocka i grått, guld & ljusrosa och ljusblått pärlarmband

Sweet Saturday

4 februari.
Härligt med lördag och helg! Jag varvar mellan att läsa bloggar, kolla på inspirationsbilder, snacka med syster, lyssna på musik och njuta av solstrålarna som skymtar fram i den iskalla kylan.
I slutet av veckan av har jag sökt extrajobb så det när är det bara att hålla tummar och tår för att jag lyckas få det.Hoppas, hoppas!
Bär min lite längra tunna mönstrade blus/skjorta som jag inhandlade till en fest för ett bra tag sedan då jag hade lite outfitkris och ville ha något nytt. gillar verkligen sånna plagg!
Sweet kisses, L

Make A Little Wish

Jag önskar mig...
Beställde det fina halsbandet av Celina ifrån New York och igår så hamnade ett litet kuvert i brevlådan. Tycker att det är så himla fint. Max hade sett halsbandet på min blogg så han tänkte köpa det till mig men jag hade fått en kommentar av Celina om att jag fick 20% rabatt på det om jag beställde det så då gjorde vi en liten kompromiss istället. Jag beställde halsbandet och fick det som en present av honom då han betalade det. Så fint av honom! nu kommer det att hänga dagligen runt min hals.
Och det bästa av allt är att ni kan få 10% rabatt om ni anger LovisaHfebruari10 i er beställning!

Modefotografier I Fina Miljöer

Fotografen Rami har sammanfattat 2011 som ett bra fotoår och har därmed lagt upp bilder ifrån olika modplåtningar där han har stått bakom kameran. Jag är med bland dessa fotografier ifrån plåtningen för bloggtidningen Modeflickan. Så gå in och kika här på de fina modefotografierna vetja.
Bilderna ovan är också ifrån samma modeplåtning och jag älskar ljuset på bilderna.

Give A Girl The Right Shoes,

Skorna ifrån Topshop vill jag bära på fötterna när snön har försvunnit från marken och våren knackar på dörren. Så himla fina! Gillar kontrasten mellan den rosa kanten och den grå färgen på skon.

Smått och Gott Ifrån COS

Lite blandade plagg och accessoarer jag skulle vilja ha ifrån COS.
Ett par fina randiga pyjamasshorts
En grå plånbok
En mintgrön T-shirt
En svart clutch

RSS 2.0