31

Har ingen feber längre. Så skönt! Hade endast en engelska lektion idag. Skulle egentligen ha två lektioner till men eftersom min danslärare Lena är iväg så hade vi ingen modern dans. Istället fördrev vi tiden med en fika på teapot där vi åt scones och drack té. Så mysigt! sen på den andra lektionen kollade vi på scemu i konserthuset som musikarna i tvåan hade gjort. Efter den musikalen träffade jag Linnéa och gick lite på stan. Så jag har haft en trevlig dag! dock kunde vädret få vara lite bättre.


Smile like you mean it

Det som är bra:

 

Att våren är här, att det börjar närma sig slutet på mars månad, att man precis har medverkat i en fantastisk dansföreställning, att man har fått mycket beröm, att man kan ha vårjacka och tygskor utan att frysa, att kunna dricka latte på en uteservering, att dansa, att le och skratta, att omges av fina människor, att fotografera, att blogga, att lyssna på bra musik, att shoppa, att tänka tillbaka på fina minnen, att äta choklad och apelsin, att vara nöjd med livet. Det är fint att fokusera på det som är bra. Det borde man göra lite oftare. Även fast jag är hemma och fortfarande är sjuk, så kan jag inte låta bli att tänka på det som är bra med livet.

 


I min egna lilla bubbla

Har mest ätit choklad från Lindt, ätit läkerol, druckit bubbelvatten, apelsin juice och té, lyssnat på musik, ätit alvedon och kollat bloggar idag. Kan bara konstatera att jag är lite små sur över att the garden collection på H&M ska ta slut så snabbt, speciellt alla godbitar i klädesväg som man spanat in. Men nej då man hinner knappt blinka förän det står sold out på hemsidan. Hade spanat in ett par jeans shorts, en ljusrosa klänning och ett par blå shorts med volang som jag ville lägga vantarna på. Tror att det är ganska utgallrat på H&M i stan också.. skulle tippa på det faktiskt. Kanske är lika bra att spara pengarna då jag ska åka till Göteborg snart, där vill man såklart ha pengar i fickan om man säger så.

Ensam hemma #2

Jag har möblerat om på mitt rum i veckan och resultatet blev mycket bra. Nu är det städat och fint! har tänt ljus vilket resulterar i hög mysfaktor. Idag har min kära farmor varit här och lämnat diverse godsaker. Sånt får man unna sig när man är en sjukling. Jag mår mycket bättre nu! tror inte att jag har någon feber längre. Så skönt! Ikväll kommer pappa och Annica hem från Schweiz där de har åkt skidor. Ska bli trevligt att träffa dem, skönt att inte behöva vara ensam längre.. fast jag måste medge att det har varit rättså skönt att ha hela huset för sig själv några dagar. Jag tror att jag skulle klara det alldeles utmärkt att ha en egen lya.


Black & white

Mina svartvitrandiga benvärmare från balettshopen i Stockholm. Åh, de är så fina! vill dansa i dem varje dag. De ska definitivt användas på balettlektionerna framöver. Fick dem i present av Emilia. Nu ska jag fortsätta att läsa i min bok och sedan väntar lite matteplugg. Det sistnämnda känner jag inte alls för att ta itu med.

 


Shoe favourites













De här skorna skulle jag vilja gå runt med på fötterna i vår. Ett par puderrosa från Vagabond och ett par vita från Novita. Ingen kan ju ha undgått att puderrosa är en färg som gäller i vår! Sedan hade det inte varit helt fel med ett par klassiska vita skinnskor. Så snyggt! Det ska vara ett par snygga, stilrena och bekväma skor om jag får välja. Båda skorna finner ni på Scorett.

Ensam hemma #1

Kan inte hitta min sladd till min kamera vilket resulterar i att jag inte kan lägga upp några bilder. Ska fortsätta att leta efter den senare. Men det kanske är lika bra att jag inte lägger in några bilder då min kamera är usel. Det hade suttit fint med en ny kamera! men min ekonomi tillåter inte riktigt det då jag snart ska betala smink som min syster beställt och även tågbiljetter till Göteborg. Ska åka till Göteborg på påsklovet tillsammans med Linnéa och hälsa på Felicia. Har ännu inte varit i hennes lya. Ska bli spännande och se hur hon bor.

Jag har fått ont i halsen och har fått feber. Vilket inte är så konstigt med tanke på att Annica hade det förra veckan och även pappa har haft det. Dessutom har två tjejer i min klass också haft det nyligen. Så det är kanske inte så konstigt trots allt att även jag har lyckats bli drabbad, då mitt immunförsvar inte är det bästa. Jag är helt själv hemma och tänkte ta och mickra en pan pizza snart och kolla på let´s dance finalen, haha vilken fredag.

Jag fick en bok vid namn Deluxe av Emilia i onsdags. Som handlar om ungdomar som lever i en värld av lyx och bedrägeri i manhattan. Jag har redan läst femton kapitel. Den påminner lite om gossip girl fast på 1800-talet.


















when the dancer becomes the dance

Balett inspirerad av kalle och hans knattar

 

Jag och två andra som är powerpuff pinglor. Jag i mitten med den rosa rosetten.

 

Började dagen med en danslektion och där visade vi upp alla danser vi haft med i föreställningen för vår danslärare Boel, eftersom hon inte hade möjlighet att se det på teatern. Man är ju inte så pigg kl: 08.00 om man säger så. Men det gick lika bra idag också. Alla steg satt där de skulle.

 

Nu är jag själv hemma. Ska ta och läsa min bok och äta lite choklad som jag fick igår. Fick även ett par benvärmare och ett armband i present igår. Så fint!


25

 

Dagens horoskop på face:

Det är en härlig dag att stråla samman med vänner eller agera tillsammans med människor som delar dina intressen. Det finns hur mycket glädje som helst i luften.

Tycker det låter lovande.

Antar att alla vi danstjejer kommer vara trötta idag på vår danslektion med Boel kl: 08.00. Har lite bilder från dansföreställningen som jag kommer att lägga upp här när jag kommer hem från skolan. Vilket blir runt två tiden. Så kika in här senare idag!

 

 

 


PICTURE THIS

 


Då var föreställningsveckan igång. Dessa två dagarna har jag befunnit mig på teatern från kl: 08.00-18.00. Idag hade vi genrep, vilket gick bra men det var några steg som kunde gjorts bättre men i stort sett så var det grymt! Vår dansföreställning vi namn Picture This är baserad på seriefigurer och superhjältar. Den består av två akter där andra akten är Sannas projektarbete. Jag är med i båda akterna, så det det blir mycket dans för min del. Jag förundras verkligen hur duktiga vi tvåor är och hur mycket vi har utvecklats sedan ettan. Min danslärare Lena blev så rörd att hon började gråta. Men andra akten är väldigt känslosam och vi har lagt ner vårt hjärta och själ att få föreställningen att bli så bra som det bara går.

Imorgon har vi först en skolföreställning och sedan en föreställning där alla är välkomna och det är gratis inträde också. Det är alltså kl: 19.00 ni ska befinna er i kristianstads teater om ni vill se en otrolig föreställning!

Här kan ni gå in och läsa mer om vår föreställning.

22


Godmorgon!

Har en full föreställningsvecka framför mig, så idag ska jag vara på teatern och endast ha en mattelektion också. Nu ska jag äta lite frukost och sedan ta bussen in till stan. Hoppas ni får en bra start på den här veckan. Det är måndag vilket innebär en ny vecka med nya möjligheter.

En dröm från Monki

Det här linnet från Monki vill jag bära i sommar. Så snyggt till en brunbränd rygg. Personligen tycker jag att det är så vackert med en djup ryggurringning. Linnet finns också i svart. Båda färgerna är fina, men vitt gör sig bra när man har fått lite färg.

 

 


21

Bilden är tagen härifrån

 

Nu i vår vill jag gå runt med målade naglar i färgen "latte". Så fint! ska ta och inhandla det snart. Nu ska jag lyssna på Ellie Goulding och städa mitt rum. Senare idag ska jag och pappa åka och handla till den kommande veckan. De åker till Schweiz på onsdag så jag kommer vara själv hemma från onsdag till söndag. Inte mig emot!

 

På onsdag, alltså den 24 är det premiär för vår dansföreställning Picture This kl: 19.00 på teatern. Jag känner på mig att det kommer bli så bra.

 

 


16

Idag har jag medverkat i fyra stycken dansföreställningar där jag haft en paus på 10-15 minuter mellan varje. Vilket resulterar i att jag inte har hunnit få i mig mer än två frukter och en risifrutti till lunch. Men det var värt det. Nu ser jag verkligen fram emot vår dansföreställning Picture this som kommer att vara på teatern den 24 mars. Där jag har varit med och koreograferat två danser. Det blir en dansspäckad kväll och jag kan nästan lova er att ni inte vill missa det. Jag känner på mig att det kommer bli så bra!

Nu har jag precis sett två avsnitt av Glamourama och lyssnar på intro-låten. Partymusik på hög nivå!

 


11

Ikväll ska jag se Bella & Tyra show. Antar att ni inte har undgått att det visas på ett antal hemsidor kl: 21.00 ikvälll. Nej jag tänkte väl det. Ni kan se det live här. Ska dricka kaffe också. Är fruktansvärt trött i kroppen efter allt dansande. Bilden har jag tjuvat från deras grupp på facebook.

Nu ska jag dricka bubbelvatten med mangosmak och läsa ELLE.

 


Black & Gold

Har fullt upp med alla dansträningar varje dag. Idag har jag dansat i två timmar! Nu lyssnar jag på Ellie Goulding. Åh, vad bra hennes låtar är. De kommer gå på repeat i min hallonröda iPod i vår! lovely.

Den 24 Mars är det dags för vår dansföreställning Picture this på teatern kl: 19.00 då det är premiär. Jag längtar dit men samtidigt känner jag mig totalt sönderstressed på grund av allt dansande. Sen när alla föreställningar är över ska jag ta det lugnt och koppla av. Ska bli så otroligt skönt! missuppfatta mig inte nu, jag älskar såklart att dansa men det är lite mycket nu bara.


SÖNDAG

Tog en trip med la familia till väla idag. Gick i butiker och fikade världens godaste hallon & chokladmuffins och en latte. Mums!
Det har varit fint väder i helgen vilket jag gillar. Äntligen är våren här!

All the right moves

Jag saknar mitt blonda hår. Ska ta och boka en tid snart hos Sara på skägg & lockar. Det är välbehövligt. Idag sken solen. Även fast det är kallt och snö kvar på marken så blir man lite lyckligare.

 

Den här låten (som även finns med på min spotifylista) lyssnar jag på med jämna mellanrum. Den är bra!

 

 


3

 

Texten nedan är från Michaela Fornis blogg "flest skor vinner" och jag känner igen mig i det hon skriver. Det är ofta man strävar efter att göra alla till lags vilket kan resultera i att man tillslut glömmer bort vem man egentligen är och vilka unika personligheter man har. Det är det som gör oss människor intressanta, våra personligheter och att vi är unika. Det är vackert. Man måste våga visa vem man är och det är nog då man får upp ögonen och träffar de som älskar en. Jag tror verkligen på det. Hade behövt inse det själv i en del lägen bara.


Denna strävan efter att göra alla till lags.
Kanske är det viktigast att bara vara.


Det är nog då man träffar de som verkligen älskar dig, och inte kommer att sluta göra det. Då spelar det inte så stor roll om man inte är älskad av alla.


Nu ska jag kila ner till köket och göra varm chokladmjölk. Mmm så gott!  Sedan ska jag titta på avsnitt tolv av glamourama. Ja, jag är en trogen följare.


2

Godmorgon sunshines!

Det har varit dåligt med nya inlägg här på bloggen. Det ska jag bli mycket bättre på. Bloggar mer när jag kommer hem från skolan. Har matteprov idag..

Wish me good luck!

RSS 2.0