Ghotenburg

 

 

 

 

 

Är hemma från trippen till Göteborg. Det har varit två fina dagar och jag har spenderat mycket tid tillsammans med min fina syster. Vi hann med lite shopping, fika på Le petit café i Haga, god mat på en thairestaurang och ett besök på Liseberg. På Liseberg fick jag äntligen åka balder och det var hur kul som helst. Gillar fart och fläkt. Dock var det ganska långa köer till åkattraktionerna så det var lite småjobbigt. Vi gick också spöktåget gasten och jag ångrade mig nästan att jag hade tagit mig in där. Det var en upplevelse! igår regnade det hela dagen och vi avverkade butikerna på freeport i kungsbacka och lite senare åkte vi till Ullared. På ullared möttes vi av en sjumila lång kö där folk stod redo med sina regnkappor och kundvagnar. Det fanns inte på kartan att vi skulle ställa oss i den kön. Istället gick vi in på ett ställe med några andra butiker. Vid 18.00 kom vi in på Gekås och hade ungefär 45 minuter att gå igenom deras sortiment.

 

Hemma möttes jag av min vinst i brevlådan, som innehöll hårprodukter från Skägg & lockar. Lycka! ska prova schampot och inpackningen idag hade jag tänkt. Felicia har packat sina väskor och åkt till Lyon. Jag saknar henne redan!


Arrivederci


gööötebooorg nästa!


Köpenhamn

 

Jag poserar på rådhusplatsen

 

Den godaste melonglassen

Jag och Annica njuter av glass och dricka på ett fik

 

 

Linnéa och pappa njuter också av den goda glassen

 

En stilfull teater, gillar den moderna och enkla designen

 

Jag spexar till det

 

Nyhavn

 

En heldag i Köpenhamn med la familia. Flanerade runt lite på ströget och några bakgator med mysiga butiker och caféer. Istället för att bara avverka butikerna på ströget tog vi oss till nya fina platser som vi inte besökt förrut. Det var en trevlig dag i staden. Jag lyckades fynda ett par svarta shorts som var på rea inne på miss sixty. Och jag åt den godaste melonglassen jag smakat. Köpenhamn är en stad i min smak.


ice coffee

Hej Lördag. Jag är för ovanlighetens skull upp med tuppen på grund av sömnsvårigheter. Fast jag skulle ändå gå upp kl 07.00. Idag åker jag till köpenhamn med la familia, vilket jag ser fram emot! Igår var det shopping som gällde. Mötte upp min syster Emilia i stan och gick igenom butikernas utbud. Med hennes hjälp hittade jag en fin svart vippig kjol på rean för endast 50 pix. Lite senare mötte vi upp vår syster Linnéa också och vi lunchade tillsammans på house of bagels. Supergott! hittade även en svart skinnväska på rean också. Den kommer passa utmärkt till skolan i höst. Emilia introducerade mig i kaffevärlden och jag provade på att dricka iskaffe. Det föll mig verkligen i smaken. Hej kaffeberoende! perfekt när det är varmt ute då man inte är speciellt sugen på en varm dryck. På kvällen vankades det grillning i trädgården och vi förtärde jordgubb och rabarberpaj med glass. Mys!

22

Ville mest visa mitt nya linne från resteröds, som även var ett reafynd. Skjortan på bilden är också ny! båda plaggen införskaffade jag mig igår. Köpte även lite smink också och fick då prover på clinique´s rengöringsprodukter och en parfym.

 

Jag njuter fullt ut av mitt sommarlov. Befinner mig mestadels på stranden i Åhus och lapar sol. Även idag har jag varit på stranden och det har varit riktigt fint väder vilket resulterade i tre dopp i havet. Jag trivs!

Lace

söta skor från Topshop. Gillar att de är transparenta med spetsmönster. Fint! Nu är min kära syster hemma. Idag har jag mest hängt på stranden med familjen. Jag vill verkligen shoppa en massa nytt! åh, jag vet en fin bikini jag vill ha på h&m och så hade jag behövt införskaffa nya sminkprodukter också.


Tropical

Vilken tropisk värme! blommorna är ledsna fast jag ger de vatten varenda dag och gräsmattan är ökentorr på sina ställen. Jag dricker isvatten med lime i mängder och äter glass efter glass. Man blir utmattad av värmen vilket resulterar i att man knappt orkar göra något. Imorgon sent på natten kommer Pappa och Annica hem och då är det inte lika tomt här i vårt stora hus. Det ska bli skönt med lite sällskap!

 

Jag försöker finna inspiration till att göra en danskoreografi. Inte för att det är min starka sida att koreografera och jag hade behövt en dansstudio, men det ska nog gå bra ändå. Kul att prova hur långt ens idéer räcker.



8 Juli

Igårkväll kollade jag på Eclipse och den var bra fast lite seg emellanåt. Hade hoppats på lite mer romantiska kärlekscener med Edward och Bella. Men i helhet så var det en bra film. Jag sov sedan över hos Hannah och idag har vi badat i hennes pool, hoppat studsmatta, solat när solen inte befann sig bakom molnen och ätit fruktsallad. En bra dag helt enkelt. Nu lyssnar jag mest på lugna bra låtar och har precis tagit mig igenom min ELLE tidning. Ska fixa ihop lite mat eftersom jag bor själv hemma just nu. Sedan ska jag ge blommorna vatten. Heja mig!

Happy times

Nu, so you think you can dance.

Jag är en lycklig vinnare av hårprodukter från skägg & lockar, bla shampoo och balsam från kérastase. Är så glad då det är ett riktigt bra märke på hårvårdsprodukter. Ibland har man riktig tur.


a book

 

En bok som jag vill ha i min ägo.


Båstad 2010

Hamnen

Linnéa förtär hemgjord glass i solen

En härlig plats vid namn badkrukan

Njuter av en kall pepsi i den outhärdliga värmen

Badkrukan

Jag övar balansen ute på bryggan

Tyckte det var dags att visa er vilken vighet jag besitter

 

Sådärja. Fixade ihop ett bildregn från dagen i Båstad. En otroligt härlig och varm dag med sol och bad. Ute på bryggan började jag visa upp mina skills och det resulterade i bilderna ovan. Jag längtar till skolan drar igång igen i höst. Då börjar jag tredje året på gymnasiet och kommer förhoppningsvis utvecklas en hel del inom dansen. Sommaren är en årstid som faller mig i smaken då det är varmt och man kan göra spontana resor i skåne med det kära skånekortet. Jag gillart!

The Big Apple


Bakom den stora pappersmuggen med den välkända Starbucksloggan på framsidan satt hon med sina stora blå ögon och blickade ut över folkhavet. Hennes fylliga läppar omslöt den vita muggen. Det varma kaffet som nådde hennes mun fick henne att rycka till med jämna mellanrum.
Han följde varje rörelse hon gjorde med en intensiv blick. Hon var intressant vilket gjorde att han inte kunde ta ögonen ifrån henne. Framför henne låg hennes blänkande blackberry som pep till var fjärde minut av ett nytt meddelande som landade i inkorgen. Hon hade tagit en välförtjänt paus ifrån allt jobb och valt att koppla av på det ljusa och rymliga caféet vid namn Starbucks. Hon tittade med avsmak på den vibrerande telefonen och med en suck började hon läsa meddelandet.

Han tog ett stadigt grepp om sin kaffemugg med vanligt svart kaffe i, inga konstigheter bara svart enkelt kaffe, och bläddrade i tidningen som han hade framför sig på bordet. En intressant artikel fångade hans intresse, han ögnade igenom den och kollade samtidigt bort mot henne där hon satt med sitt blonda långa svall lutad över bordet. Hon smålog när hon öppnade meddelande efter meddelande på sin telefon. Nyfiken som han var kunde han inte låta bli att undra vad som stod i meddelandet och vem den lyckliga var.
När hon gått igenom diverse meddelande och besvarat de flesta av dem läppjade hon på den ljusa och lagom varma vaniljlatten. Vilket hade varit ett självklart val då hon gjort sin beställning. Hon började alltid dagen med en vaniljlatte i en vit pappersmugg av större modell. Det var avkoppling i hennes ögon.  Hon bläddrade nonchalant i ELLE tidningen som låg uppslagen framför henne och fastnade med blicken på ett uppslag som handlade om vårens mode. Klänningar i ljuva pasteller, skyhöga klackar och bruna skinnväskor mötte hennes blick. Hon skulle allt ta och beställa den nya bruna Mulberry väskan som var på allas läppar, den omtalade väskan som varenda modeelit skulle bära på sin nätta arm i vår. Hon var medveten om att det var en milslång kölista på den, men hon skulle säkert komma på ett sätt att få den i hennes ägo ändå. Det hade aldrig varit hennes grej att vänta, hon var van att få det hon ville ha. Ända sedan barnsben hade hon fått i princip allting hon pekat på.

Hon tittade ut genom det stora fönstret och studerade de stressade människorna som promenerade utanför. Där de gick med flertalet shoppingkassar i händerna. Säkerligen julklappar. Själv hade hon inte hunnit inhandla en endaste julklapp ännu men hon skulle vänta med det ett tag till. Sedan skulle hon också ta sig fram bland alla ivriga människor som trängdes i butikerna. Förhoppningsvis skulle det finnas några fina julklappar kvar. Hon var inte den som köpte något halvdant utan valde ut varenda julklapp med omsorg.
Snöflingorna landade på människornas tjocka vinterjackor och den bitande kylan lämnade spår på deras kinder. Hon skulle själv ta sig ut i snön när hon druckit upp sin latte och läst klart sitt modemagasin. Bakom henne satt en märklig man som synade henne från topp till tå, det fick henne att känna sig blottad och obekväm. Det var uppenbart att han tittade åt hennes håll. Hon undrade om han brukade gå dit ofta.

Han bläddrade i en tidning och bar ett par klassiska bågar som gick i svart. Han var stilig men en aning tråkig. Kaffemuggen som han hade i handen var av klassisk modell, en riktig porslinsmugg. Ingen pappersmugg. Framför honom stod en macbook uppställd och hans fingrar tryckte ivrigt på de platta tangenterna. Säkert jobbade han. Kanske var han författare, han såg lite ut som en sådan. Hon tyckte om att drömma om andra människor och fantisera vad de kunde tänkas jobba som. Kaffet i hennes pappersmugg var slut och hon plockade ihop sina tillhörigheter och reste sig upp från stolen hon suttit på. Hon tog på sig sin dunjacka av större modell och svepte den vita stickade halsduken några varv runt halsen. Med självsäkra steg gick hon ut genom glasdörren. Utanför caféet var det kallt och snön hade lagt sig på gatorna. Hon höll på att gå in i flera människor när hon passerade en mängd butiker som låg åt det håll hon skulle. Flera taxibilar passerade henne och hon stoppade en av dem med en handrörelse.
Med en lätt rörelse placerade hon sig på ett av de svarta skinnsätena och talade om vart taxichauffören skulle ta henne någonstans. Han blev ombedd att köra henne till Apple store på Fifth Avenue. En butik som tillhörde hennes favoriter. Hon kunde gå där inne i flera timmar och beundra alla små teknikprylar i montrarna.
Det snöade fortfarande och stora snöflingor singlade ner och landade på den hårda marken. Taxichauffören ökade hastigheten och hon kunde nu se glasbyggnaden med den välkända loggan på uppenbara sig framför henne genom fönstret.

This weekend

Har haft en fin helg. I fredags tog jag och min syster Linnéa tåget till Båstad där vi förtärde en sjukt god pizza på Pepe´s bodega, solade, badade och åt glass ute på bryggan. Väldigt mysigt om ni frågar mig. När vi kände oss nöjda där och när det var så varmt att man knappt kunde vistas ute tog vi tåget till Lund igen. Väl i Lund mötte vi upp Karl och tog bussen till Fogdarp. I Fogdarp blev det sol, bad, en åktur med båten, hoppande på studsmattan och inlines åkande. Fram emot kvällen kom det gäster och då vankades det grillning och vi satt ute tills myggen dök upp. Jag trivs!

Idag, söndag, är jag fortfarande kvar i Fogdarp och ska snart äta frukost ute i solen. Nästa vecka har jag hela huset för mig själv, vilket kan bli en smula ensamt emellanåt. På onsdag ska jag äntligen se filmen Eclipse på bio och sedan återstår att se vad jag ska hitta på resten av veckan. Jag kommer att publicera bilder från Båstad senare.

Picknick

hej torsdag. Hade picknick i tivoliparken med Hannah och Linnéa idag. Mys! köpte jordgubbar, sockerbullar, fanta, vindruvor, chips och kexchoklad. Det var verkligen fint väder så vi tog tillfället i akt att lapa sol också. Sedan har vi grillat i trädgården ikväll, så gott!

Imorgon bär det av till båstad med min syster Linnéa och sedan ska jag sova hos henne i Lund. Ska bli riktigt mysigt. Hoppas att vädret är fint så det kan blir mycket sol och kanske lite bad också. Jag är lycklig och går runt och småler nästintill hela tiden. Jag är kär i sommaren!

Har dessvärre inga bilder från den mysiga dagen men jag ska se till att dokumentera vår resa till båstad imorgon. Så förhoppningsvis kommer jag att publicera en hel del bilder här på bloggen sedan.

RSS 2.0