Mönstrad Plånbok

Klassisk sommarfärg. Till sommaren kommer jag byta till en färgglad och mönstrad plånbok. Kanske denna plånbok, eller någon liknande hade varit passande att placera sina riksdaler innuti. Gillar både färgen och mönstret.
Längtar så himla mycket till den härliga sommaren och framförallt sommarvärmen! Men än är det vår..

Ett Positivt Besked


Jungfru 23/8-22/9

Måndagen blir lugn på gränsen till tråkig, men det passar bra eftersom du är så trött. Under tisdagen har du svårt att sitta still. Du känner dig rastlös och oroad. Antagligen är det en magkänsla för något som kommer att ske senare den här veckan. Under onsdagen eller torsdagen väntar ett besked av något slag. Om det är positivt eller negativt beror mer på dina förväntningar än på själva beskedet. Om dina krav är rimliga kommer du bli nöjd.

Veckans ihopsatta horoskop på ELLE stämmer bra in på mig för denna veckan. Visst man ska ta horoskop med en nypa salt men jag har varit trött och rastlös under dagarna som varit och idag fick jag ett mycket positivt besked!!! jag ska nämligen, för andra gången gå en modevisning för Modeflickan med kläder från Adidas. Lite sportigare tema denna gången och jag gillar det! den 14 april är det dags att inta catwalken igen. Vet inte exakta tider eller plats ännu men håll ut för det får jag reda på strax.


Tidningsförvaring

Tidningsställ ifrån Maze, Åhlens och Hemtex.
Jag är på jakt efter ett fint och smakfullt ställ att förvara mina modetidningar i. Jag gillar verkligen den enkla designen på det på första bilden men det på bilden längst ner är nästintill snarlikt förutom att texten Magazine står präntat på det. Har fått det på näthinnan efter att jag såg det på Hemtex igår fast då i vitt. Samtidigt tycker jag att det är snyggt med plexiglas också. Men jag tror nog mer på det i metall och som går i vitt, tror det passar bäst i vårt fina hem.

Meddelande från Waynes

Inte trodde jag att mina recensioner skulle få så stor inverkan. Har nu ett fan och har dessutom fått ett meddelande från ägaren på Waynes Coffee som är beläget på Hornsgatan. Då jag var ganska så missnöjd med mitt besök där och att deras internetkod-system inte var särskilt tipp topp, plus att de är lite strul att ansluta till internet med en Mac dator. Han hade förmodligen läst den. Så om det är fler som haft problem med det, kan jag nu berätta att de fungerar fint att använda internet på Mac och även att man får så många internetkoder som man vill om man handlar något från cafédisken då förstås. Så jag är beredd att ge det en andra chans, fast jag står fast vid att deras utbud i fikaväg är lite så sådär, lite halvtråkigt. Men som pluggställe fungerar det absolut. Det är bra med konstruktiv kritik då allting bara kan bli bättre.

Men nu tar jag av mig mina kritiska glasögon och tar istället på mina positiva och beger mig dit någon gång igen.

Bad Hair Day

Mitt senaste inköp är denna borste i bambu och med svinborst. Sliter inte lika mycket på håret som plastpiggar på vanliga borstar gör och det gör även håret lent och följsamt. Då min hårborste försvann i flytten fick jag köpa mig en ny. Och jag gillar den men mitt hår är lite knepigt just nu och inte i bästa skick. Måste boka in en tid hos frisören snarast!! både klipp och färg. Någon som har koll på frisörutbudet här i Stockholm får väldigt gärna tipsa mig om en värdig frisörsalong! helst inte någon som kostar skjortan...
Ni hittar borsten på närmsta Kicks-butik men tror att den även ska finnas på Åhlens.

Lovely Weekend

This weekend,
Har fått iordning lite mer i lägenheten. Vi har nu hallmöbeln som Tv-bänk vilket är en Tv-bänk egentligen så den passar bra där. Vi har fått till en skrivbordsplats till mig där jag kan sitta och blogga och plugga, på denna plats(läs skrivbord) står världens finaste röda kärleksrosor som jag fick av min fina i slutet av förra veckan. Platsen går i vitt precis som jag gillar. Jag och Max har också gjort egen pasta två dagar i helgen, spagetti och tagliatelle, himla gott och framförallt roligt att göra!

Så svart

Ville ha lite annorlundare bilder här i bloggen än vad jag vanligtvis publicerar vilket resulterade i bilderna ovan. Och så skymtar ni även ett av våra stolsfynd, tre stolar för 150 riksdaler. Det kallar jag fynd! Precis sådana stolar jag var på jakt efter, vita myran-kopior.

Snapshots

Några snapshots från vårt bo,


Ekonomi & Fina ord


Oscar Wilde sade en gång: "Vem som helst kan skapa historia. Bara en magnifik
person kan skriva historia. " Du, min vän, är en sådan.




Möttes av den fina komplimangen ovan på min profil på Yelp denna morgon.  Det är sådant som får en att dra på smilbanden. Efter ett telefonsamtal med älsklingen min har jag nu fått veta att det är väldigt skönt väder ute så blir en promenad idag. Ska också sysselsätta mig med mindre roliga ting som att ta hand om alla ekonomiska utgifter. Men det är sådant som måste göras. Och fortsätta skriva på hemtentan.
Men först frukost!

puss.

Mellow Yellow



Underbara vår



FASHION BY KLING

Styleby fyller 1 år och det firar de med att ha snyggaste omslaget hittils. Förövrigt har jag ett stort shoppingsug just nu men måste spara till hyran, sommar och andra tråkigare saker att lägga pengar på. Hoppas på att barnflickan hittar något barnvaktsjobb till mig snart i närheten av där jag bor.
Saknar att skriva för Yelp. Och jag kommer på mig själv med att tänka vad jag ska skriva om butiken när jag varit någonstans men sen slår det mig att jag har jobbat klart där. Så nu är det dags att hitta någon ny utmaning inom skrivandet. Vet ni något, tveka inte att säga till mig!

Color #2

Fortsätter på färgtema och bjuder på denna Photo Booth. Har bakat chokladmuffins med marabou och belgisk choklad som nu står och svalnar på spisen och fyller köket med sin härliga arom. Om ca en timme beger jag mig mot söder för att byta min syster, Felicias present på AA(American Apparel) och sen ska jag och Max hämta lite mer saker i Hägersten i hans gamla hem.

Color your day

Hello sunshines! Lite finare väder utanför fönstret idag. Använder min fina och färgglada och stora mugg dagen till ära som jag fått av fina Nellie i present. Eller ja, egentligen till frukosten. Chrunch berries och nutellamacka. Ska nog bege mig ut på en liten springrunda eller en powerwalk lite senare. Annars ska jag sitta med hemtentan om kommunikationsteori & analys resterande timmar av dagen.

Kärlek


Violkatter

Blev så glad när jag upptäckte att en liten butik som inte ligger långt ifrån vår lägenhet hade violkatter i deras godissortiment. Så goda och de finns inte överallt heller. Köpte med mig några stycken. Det bästa är att jag kan gå dit och fylla på när de tar slut. Några minuters promenad bort.

Mönstermix och Smoothie

Snyggaste tapeten i vår lägenhet som är placerad på en fondvägg i vardagsrummet som annars går i vitt. Vilket även är min favoritvägg på våra 54 kvm i Enskededalen. Förövrigt tänker jag bara på mumindalen när jag hör ordet enskededalen. Kanske bara är jag.
Idag blir det en joggingrunda eller promenix för min del. Måste inspektera det nya bostadsområdet. Men min kropp är inte sådär pigg som jag vill att den ska vara och så är jag snuvig och har lite feber. Men jag kan ju alltid blogga samtidigt som jag beundrar den fina väggen bredvid.
För att boosta mig själv mixade jag ihop en honungsmelon och mango smoothie, mums!
och passade även på att ta lite pics på mig själv med väggen som bakgrund.
Var det något som föll er i smaken i detta inlägg?

Skynda fynda!

Säljer nu min fina tygväska som jag köpte på Weekday i slutet av februari månad. Så om det är någon fin läsare som vill ha den i sin ägo eller om ni vet någon som är på jakt efter en fin tygväska med Weekday's logga på så lägg ett bud på Tradera! Här finner ni annonsen!!
Så kom igen och lägg bud så kanske det är just DU som kammar hem den och blir tygpåsens nya ägare.

Färgexplosion på hög nivå

Såhär vacker var himlen utanför lägenhetsfönstret ikväll. Inte varje dag man kan dokumentera en sådan vacker himmel. Underbar färgkombination. ♥

Finaste Maskrosen

Nu när vi har vårt egna place och där det även är 3 meter i tak så kan jag äntligen ha en sådan fin stor maskroslampa på IKEA. Tog dock väldigt långt tid att montera då man behöver sätta fast själva maskrosorna i pappersform på varenda stålpinne. Men det är så himla värt när den äntligen är färdig! fyndade den på blocket så den stora modellen som annars kostar 800 gick på 500 kr istället. Vi har även köpt en snygg och smidig handdammsugare till vårt hem.

Idag kommer tre stycken stolar hitkörda av en kille, även de fyndade på blocket för en billig peng. Nu är vi på jakt efter en snygg och stilren tv-bänk och ett soffbord. Lampan bildar dekorativt mönster på väggen mittemot och i taket. Fint!

Friday, I'm in love

Då har man flyttat och blivit sambo vilket är riktigt roligt och skönt. Nu har vi hela 54 kvm för oss själva och som vi kan inreda med vår stil. Så härligt! har även en mindre walk in closet vilket är riktigt gött. Känns lite som att man har köpt en trisslott och fått högsta vinsten. Lägenheten är så himla fin och jag har sovit riktigt bra inatt. Jag var även några timmar på Obaren igår där det var avtackning med yelp, så nu har jag både en tygväska, fräscha minttabletter och lypsyl med solfaktor allt med yelps logga såklart.
Träffade även trevliga människor där och det är aldrig fel. Idag rullar lönen in på kontot så jag tror faktiskt att jag ska unna mig lite shopping i helgen. Blir en sväng till IKEA också då vi inte har några taklampor och inte heller några köksstolar. Ska även hämta mina saker och resten av mina kläder idag också.
Morgontrött glad tjej i pojkvännens skjorta
Vår lilla walk in closet
Jag är riktigt lycklig!

What a lovely day!

Denna torsdag kommer att innehålla presentinköp i staden, Avtackning med alla yelpare på Obaren, de jag har jobbat extra för nu i 4 veckor, ska bli roligt att träffa de andra skribenterna. och inte nog med det. Idag är även dagen då jag och min fina pojkvän äntligen flyttar in i vår lägenhet i Gamla Enskede. Jättefin och fräsch! Har redan fått nycklarna så det är bara att ställa in alla möbler, kläder och saker så kan vi börja inreda lite smått senare. Det ska bli så roligt! Har längtat efter det väldigt länge och så dyker det upp en sådan fin lägenhet med trevliga hyresvärdar. Allting känns så himla bra!

Det är alltså här ni kan gå in för att ta del av mina recensioner om Stockholm! Gå gärna in och läs dem vetja!
Finns även som App till luren så det är bara att söka på Yelp på appstore så hittar ni den förhoppningsvis.

Modeplagg till garderoben

Kläder, skor och en accessoar som gärna får flytta in i min garderob. Allt kommer från den chica butiken COS på Biblioteksgatan. Enkelt och snyggt.
Fräsch mintgrön
Nattsvart
Ljuvlig beige

Happiness

Morning,

Plötsligt händer det! Möttes av bilden på min header på blogg.se vilket gjorde min dag. Har varit ett mål att få synas där så att fler underbara människor kan ta del av min blogg. Jag har bytt bloggdomän hit och dit men nu känner jag att jag har hittat rätt i bloggdjungeln och är här för att stanna. Det är alltså Lovisa AND THE CITY ni ska lägga på minnet :)
Just nu skriver jag med ett äkta leende på läpparna då jag och min pojkvän äntligen har hittat en lägenhet att flytta in i dagarna. En 1,5 som är jättefin med nyrenoverat badrum, nykaklat kök och ganska så högt i tak. Känner på mig att jag kommer trivas som fisken i vattnet när jag väl har börjat inreda den. Så nu läser jag inredningsbloggar för att hämta inspiration samtidigt som jag låter denna spellista gå varm i högtalarna. Annars så blir det att packa ihop alla våra tillhörigheter idag, andra gången jag flyttar men nu är det lite större då det är till en lägenhet och inte ett rum.
Blev lite läsning i nya ELLE igår och provsmakning av Marabou mandelsplitt, riktigt god.

Aurevoir mina fina läsare.

Personliga tankar

Dansen, den kommer följa mig livet ut. När jag hade avvklarat tre år på C4 Gymnasiet med dansinriktning kände jag att jag ville prova något annat. Eller först så velade jag lite mellan att söka till en dansutbildning b la balletakademien i Stockholm eller om jag skulle prova att söka till en medieutbildning i Kalmar och i Sundsvall. Jag vågade inte söka till balettakademien då min tro på mig själv och mina danskunskaper var för låg.
Men jag sökte till kalmar där jag skickade in prover på ett reseguidesomslag och en affisch till en festival. Jag blev dock besviken på själv när de inte räckte till en plats på utbildningen. Efter det bakslaget så började jag kolla efter andra utbildningar med medieinriktning i Stockholm och då jag inte hade några förhoppningar om att jag skulle få en plats då jag stod som reserv långt bak i listan blev jag så himla förvånad när jag på min födelsdag fick veta att jag hade en plats om jag ville ha den. Tankarna flög runt i huvudet och skulle jag tacka ja och börja på en ny kula i livet eller skulle jag tacka nej och återgå till min trygga vardag. Jag ville uppnå en förändring och utvecklas så jag sa ja till platsen och kort därefter var det dags att leta boende. Och herregud vad svårt det var. Jag satt i flera timmar och refreschade på blocket men det fanns inget bra. Jag kollade på akademisk kvart och där fanns det några men det var inget som jag kunde tänka mig. Bodde på hotell de första dagarna med pappa och hela tiden uppkom den otrygga känslan av att det kunde ta slut och att jag inte skulle hitta något. Efter några dagar åkte jag med pappa hem och väl hemma var det dags att leta efter boende. Tillslut lyckades jag få en sovplats i en vecka via familjekontakter. Även fast jag äntligen hade fått något så fanns fortfarande den oroliga känslan i magen. Men jag letade på samtidigt som det började ta fart på högskolan. Det löste sig tillslut då jag hittade ett rum i en lägenhet med lite för hög hyra.
Även fast jag trivs väldigt bra i Stockholm så kan jag inte låta bli att sakna mina vänner, min familj och vårt stora hus. Inte så att jag vill bo hemma igen. Jag saknar också dansen och att träna fruktansvärt mycket så jag tror minsann att jag ska kosta på mig ett gymkort eller några dansklasser någonstans. Trodde att det gick att sluta att dansa någonstans och göra något annat en tid men eftersom dansen är en så stor del av mig så fungerar jag inte riktigt utan den. Jag behöver den för att hämta energi och bara vara. Men hade jag inte flyttat upp så hade jag inte heller träffat världens finaste pojkvän så jag är glad att jag flyttade för vännerna och familjen finns kvar i Skåne.
Man dansar bäst då det bara är en själv och musiken
och mina ljusrosa ballerinaskor kommer alltid finnas kvar
Bilderna: wehearit

Det här måste vara det personligaste jag någonsin skrivit på min blogg.

Dagens vårfrukost

Kiwi, hur gott och vitaminrikt är det inte? det är en liten favorit hos mig i alla fall. Så den här måndagen gjorde jag en frukost bestående av vanilgyoghurt med naturell chrunchy och hackad kiwi på toppen. Supergott!


Härligt krispiga chrunchy's och kiwi är en bra kombination.
Plus lite skön vårsol genom fönstret. Nu ska det studeras mediemakt, kanske inte lika härligt men det är intressant. Provade förövrigt att använda mig av en ny kamerainställning som jag har använt på bilderna ovan. Och den var fakiskt bra.

Mina viktiga läsare

Då statistiken har höjts en del de senaste dagarna är jag nyfiken på er, ni som går in här för att läsa om mig och mina vardagsbetraktelser. Skulle verkligen uppskatta om ni ville lämna en kommentar eller två. Känns så tyst annars och jag är så himla nyfiken!
Bjuder på en gammal bild och ett leende.
Ett litet hej räcker gott och väl!

Trevlig helg

Helgen har varit trevlig och den har innehållit biobesök, såg This Means War med älsklingen som var riktigt underhållande och en såndär typisk overklig actionkomedi. Godisshopping på Caramella(favorit godisbutiken), pizza på pizza hut, lägenhetsvisning och god lunch i form av hälsotallrik och extrajobb, idag är sista dagen det skrivs recensioner för webbsajten Yelp! känns lite småkonstigt men jag ser fram emot laxarna som trillar in på kontot under nästa vecka! :)

En klädhäst, jatack!

Kikade runt lite på olika inredningsbloggar och hittade den här fina klädhästen i svart och som kommer från IKEA. Ska definitivt köpa en sådan som jag kan ha när jag och Max hittar en passande lägenhet vilket är så himla svårt i det dåliga bostadsutbud som finns här i Stockholm. Nästintill omöjligt att hitta något på blocket också då det är flera hundra som mailar på dem. Men jag ger mig inte! kämpar på så gott det går, ska nog lyckas hitta något tillslut. Om ni som läser min blogg vet något boende i Stockholm som är minst 1,5 kvm så tveka inte att slänga iväg en kommentar till mig! :)
Stilrent och klädsamt. En möbel som kan lyfta upp ett helt sovrum. Något som jag också gillar är vitmålade trägolv och vita väggar. Så fint!
Bilderna hittar ni här och här.

Datorväska med stil

Marc By Marc jacobs.

En svart datorväska med stil. Igår svängde jag och Max även inom Marc By Marc Jacobsbutiken och därinne finns så himla mycket fint som jag vill ha min ägo. Det klassiska märket att skriva upp på önskelistan vilket jag brukar göra. Såg en riktigt snygg datorväska i nylon med mjuk lite pälsaktig beklädnad innuti. Behöver en bra och tålig väska att bära min dator i. Fanns en axelrem till väskan också så att man kan belasta tyngden på axeln (vilket jag gillar). Ska fundera i dagarna om det kanske blir ett köp nästa vecka då lönen trillar in på kontot.

Torsdagskväll på Escalier

Mitt fina hjärta!
Rustik inredning och goda viner.
Min torsdagskväll igår tillbringade jag i Sturegallerian på deras Vip-kväll med 20 % i utvalda butiker och mat och dryck. Förtärde god mat uppe på Escalier, oxfilé med potatis och rotfrukter och tryffelsabayonne och till efterrätt blev det en Hawaiian Tropic med grillad ananas och kokosglass, riktigt syrlig och fräsch. Kokosglassen var verkligen gudomlig!
Själva Vip-kvällen kändes väl inte som en höjdare precis då det kändes som att det var mycket reklam och att det inte nådde upp till de förväntningar man hade. Det spelades hög musik och bjöds på vin och snittar inne i gallerian. Fick också syn på bloggerskan Rebecca Simonsson.
Kvällens roligaste syn: Den flera meterlånga kön som ringlade sig längs stureplan för att få en goodiebag framme vid entrén.

Krokodilgrönt

Har snöat in mig på ormskinnsmönstrade saker då jag igår fick syn på detta fantastiska iPadfodral under vip-kvällen i Sturegallerian som kommer från Marlene Birger.
Bilden gör det inte rättvisa då det är mycket mer glänsande och har en härligare färg i verkligheten. Jag har dock ingen iPad att förvara innuti det men hade jag haft en så hade jag mer än gärna viljat ha det fodralet till. Det är ju dock lite dyrare än vad jag tycker är värt att lägga på sådana accessoarer men man måste se det i verkligheten för att förstå vilket shoppingbegär det väcker.

Företagsrecensioner

Den sista veckan som finns kvar att skriva recensioner om olika platser i Stockholm är nu här. Känns lite overkligt att jag redan är uppe i 125 recensioner samtidigt som jag har mycket plugg och ett pågående grupparbete om Actionaid. I början kändes det ovant och jag var osäker på om mina recenstioner skulle gå hem hos de som kommer att läsa dem. Det är en webbsajt som kommer lanseras nu i mars och jag längtar till det blir tillgängligt för er att läsa dem! Då jag har en egen profil på webbsajten så är det lätt att hitta dem. Jag är faktiskt stolt över mig själv över hur mycket jag har utvecklats som person och att jag tog mod till mig att flytta upp till Stockholm.
Tycker mer om att skriva än att prata. För mig är det lättare att uttrycka mig i skrift än i tal.

Studietime

Studera och fundera mera, ja det är det jag ska göra några timmar nu. Ska snart slänga in tvätten i torktumlaren och hänga upp den i torkskåpet sen ska jag ägna tiden åt mediestudierna. Kompendiet till denna kurs går i ljusgult(bilden gör inte färgen rättvisa) vilket känns lite vårigt och som rätt färg.
Och en liten update om hur det gick på vår presentation, det gick riktigt bra! så det känns skönt.:) Nu är det bara att jobba på till nästa presentation som äger rum den 14 mars nästa vecka. Imorgonkväll ska jag följa med på ett restaurangevent i sturegallerian tillsammans med Max, så det ska bli trevligt! och till helgen blir det bio då vi ska se filmen This Means War med Reese Witherspoon. Någon som har sett den? Tycker det är så himla mysigt med biokvällar.

True Colors

Onsdag, även kallat lill lördag. Idag står det första seminariet för kursen kommunikationsteori & analys på schemat och jag är inte den som direkt gillar att stå inför andra människor och presentera. Men att stå på scen och dansa älskar jag, lite märkligt det där. Ska hålla en presentation om hjälporganisationen Actionaid tillsammans med de andra i min grupp. Kan inte göra mer än mitt bästa så får vi hoppas att det håller hela vägen.

Inspo of The Weekend

Enkelt och simpelt blir dagens eller kanske hela helgens inpsiration. Jag tycker personligen att enkla plagg kan utgöra en riktigt snygg och stilsäker outfit. Ramar är också något jag kände för att addera till mitt kollage denna lördagkväll och jag gillar det. Det är just Pure & simple som vinner i längden.
Pure & Simple



RSS 2.0