New Years Eve



2011 2012



Nytt år och nya möjligheter. År 2012 ska gå av stapeln och välkomnas med öppna armar då det är nyårsafton. Dagen med stort D, där man skålar in det nya året samtidigt som man skådar alla vackra färgssprakande raketer i luften. just lovely! det är så himla fint med raketer och det är spännande med ett helt nytt år.
Detta året som snart når slutet har mestadels varit bra. Jag medverkade på min sista dansföreställning tillsammans med danstjejerna i klassen på teatern i Kristianstad(min lilla hemstad), jag tog studenten, jag fyllde år och fick en väldigt bra present, en plats på medievetarprogrammet på södertörns högskola i huvudstaden Stockholm, jag flyttade hemifrån, jag blev kär och träffade min nuvarande pojkvän max, jag gjorde en plåtning för modeflickan och prydde även omslaget, jag gick en modevisning på Lobby där modeflcikan höll sitt event, jag har skrivit tentor vilket jag inte har gjort förut, bloggen fick ett upplyft, jag firade världens mysigaste jul hemma i skåne tillsammans med min pojkvän. Det är några höjdpunkter det här året, årets smällkarameller kan man säga.
Nu ser jag fram emot ett nytt år att fylla med roliga, fantastiska och spännande händelser! och ikväll firar jag in det nya året på sveavägen mitt i Stockholm och vem som får min nyårskyss på tolvslaget kan ni nog själva räkna ut.
xo xo, LOVISA

Inrednings inspo


tycker om att kolla på fina lägenheter när jag sitter vid min vita mac. Det är härligt med vita ljusa lägenheter med högt i tak och sedan får det gärna bryta av med färgglada stolar, tavlor eller någon annan inredningspryl. Åh så fint! Drömmer mig bort och hoppas innerligt att jag själv kommer bo i en sådan fin lya en vacker dag!

Modeinspiration

Den här outfiten faller mig i smaken. Den är enkel och snygg enligt mitt tycke. Har en liknande svart klänning och det är fint att addera ett brunt skärp i midjan.
Hittade en bild på en likadan tröja som jag har och som jag fick i julklapp av min syster. Bilden gör tröjan med hjärtmotiv betydligt mer rättvisa än vad min iPhone gör. Fick också ett par silvriga hjärtformade örhängen av min andra syster som passar bra till.
Slutligen fastnade jag också för den här bilden där tjejen är helt klädd i svart, vilket är en färg jag ofta bär till vardags. Så snyggt med svarta plagg. Ett säkert kort som alltid fungerar.
bilderna kommer ifrån stockholmstreetstyle vilket är en bra inspirationssida.
bilderna kommer ifrån stockholmstreetstyle.

Glasses in the future

London it-girl
Nu när jag var nere i skåne över julhelgen så gjorde jag en synundersökning och det visade sig att jag såg suddigt på långt håll och att jag därmed kommer att behöva bära glasögon. Jag har känt av att jag har sett lite suddigt på föreläsningar och nu har jag äntligen med lite peppande tagit mig i kragen och genomfört en synundersökning, så nu ska det endast införskaffas ett par glasögon sen behöver jag inte anstränga mina ögon mer, skönt.
Jag har mina krav på hur de ska se ut, de ska vara diskreta, gärna silvergrå, det ska helst inte vara några synliga bågar runt om glasen. Eller så ska det se ut som bågarna ovan, med bågar i silver av märket Tiger. Det var ett av paren som jag provade hos en optiker. Bävar lite inför att ha glasögon då det kommer att ske en stor förändring utseendemässigt, men om jag blir lika snygg och kommer att se lika smart ut som tjejen ovan så blir det inga som helst problem.
Förövrigt så blev jag inspirerad av den lite strikta, preppy och enkla stilen där glasögon är pricken över i:et till en sådan klädstil.


3:e och sista boken i triologin om ELSA

Torsdag, 29 december och jag är lite småkrasslig. varm i pannan, ont i magen osv. då får man ligga nerbäddad i newport påslakan med flertals kuddar och med boken Elsas hemlighet i händerna. Jag måste erkänna att jag är totalt fast och kan nästan inte släppa ifrån mig den, man vill bara läsa mer om Elsas galna äventyr. Många av bokens händelser kan man relatera till Sofi Fahrmans egna liv men det finns även fiktiva händelser också. En bra mix av mode, party, kärlek, vänskap, resor, jobb, bloggar mm. Den är absolut värd att läsas men det blir bäst om man har läst de andra två böckerna i triologin!

My winter outwear -11


BEST IN SNOW


Fina vinterparkas

paketgalen som man är så bad jag att få min nya vinterjacka inslagen i ett paket även fast den inte skulle vara en julklapp till någon annan än mig själv så blir lite mer spännande om det är inslaget.
och innuti paketet låg såklart min nya fina varma parkas med ullfoder ifrån Filippa K.
bilden gör den tyvärr inte rättvisa då den är tagen med kameran på iPhonen, men jag kan medge att den är superfin på och jag gillar att man kan justera formen i midjan på jackan så att den inte blir så rak. är så nöjd och den är så fin!!

Julklappar part one

Jag är nu tillbaka i Stockholm efter väldigt mysiga juldagar nere hos min familj i skåne med min pojkvän. det var välbehövligt att åka ner dit efter all stress här i storstan. nu känner jag mig mycker mer avslappnad än förut och jag är riktigt lycklig.
tänkte visa upp mina julklappar jag fick på julafton, börjar med första delen så kommer resten upp här så småningom
så det här är några av dem:
silvrigt smyckesträd
höga orange shorts med volangkant i spets nertill från ginatricot
ljusblå marc by marc jacobs väska som man kan ha på tre olika sätt
svart petroffmössa med pälsboll
beige tröja med hjärtmotiv från H&M

Twitter

good morning fellows!
hädanefter kommer jag göra små och korta uppdateringar under dagarna på twitter. om ni vill ta del av dem så är det här ni följer mig. har varit lite tveksam till twitter förut men nu känner jag på mig att jag kommer bli beroende av att printa ner ord på sidan. men ibland är det skönt att ändra sina dagliga rutiner.

Inslagna julisar

idag har jag ägnat mig åt julklappsshopping och jag hittade två julklappar, ska inhandla resterande imorgon.
kvällen ska jag ägna åt plugg, packa och läsa lite chic-lit. idag fick jag två fina julkort i brevlådan, lite speciell känsla med sina första julkort. nu börjar tågresan till kära skåne närma sig och jag längtar till jag är tillsammans med alla nära och kära under juldagarna! känns dock lite sorgligt att man ska lämna den vita snön här uppe men dock skönt att slippa all slask inne i stan och tunnelbanan.
puss.

Hej mitt vinterland!

så himla fint med snöbeklädda trädgrenar och när snön ligger kvar på marken. snön har kommit för att stanna i stockholm och det är perfekt för då får man lite extra julfeeling när man ska inhandla julklappar i staden senare idag. först har jag en föreläsning i två timmar som handlar om journalistik så det ska bli väldigt intressant för det är nog i de banorna jag vill jobba i framtiden.
hoppas ni får en bra start på den här veckan även om ni har snö eller inte. på onsdag åker jag äntligen ner till skåne med max. lyckades hitta billiga biljetter också även fast vi var sent ute med bokningen, så skönt!

header

som ni kanske har märkt så har jag en ny header som duktiga Hedvig Broberg har ritat, och som även gör illustrationer till tidningen egoboostHär kan ni se några andra fina illustrationer som hon har skapat.
den här fågeln är en av hennes illustrationer.

18 december

wehearit
ho ho, snön kommer och går men vintern består. tog en kvällspromenad med max igår då det hade snöat en bra stund men när vi kom ut i snöovädret så var det dock bara slask på marken. inte alls särsklit mysigt!
imorse snöade det igen men den snön har inte heller lagt sig. frågan är när snön kommer att lägga sig och om den kommer att lägga sig överhuvudtaget. blir det en vit jul i år eller blir det 5 grader och sol nere i skåne? det hade ju varit mysigt och juligt med en vit jul om man säger så.

Life inspiration.

Fixade ihop det här kollaget ovan och det är baserat på vad som är centralt i mitt liv just nu.

Jag studerar MKV på södertörns högskola, jag är intresserad av mode och modebloggar, jag tycker om att fotografera med min bästa canon G12 kompakt kamera som jag dock inte har kunnat använda på ett bra tag då jag fortfarande inte har hittat laddaren.., jag lyssnar på musik när jag pendlar mellan olika destinationer, jag älskar dans och att dansa och kommer alltid att göra det och jag gör fortfarande några balletövningar när jag har tid och rum för det och slutligen så har jag ett förhållande med en kille som jag träffat här i Stockholm och det är underbart att få så mycket kärlek i vardagen
Live the life

iPhone cases.

fann en hemsida med iPhoneskal i alla möjliga färger, motiv och mönster. jag föll lite extra för dessa tre iPhoneskal ovan. så himla fina! det är alltså här ni ska gå in om ni vill ha ett nytt fint skal till eran lur. eller varför inte önska sig ett i julklapp!

my sweet love

idag är det ingen vanlig dag utan det är min älsklings födelsedag. hurra x3! ♥♥♥
firade med födelsedagssång och nygräddade våfflor på sängen tidigt imorse och i paketet som han fick av mig fanns det en jättefin mörkgrön och mörkblå-randig tröja med brun manchesterkrage, så glad att jag fick tag på den!
och så blev det lite morgonmys till julkalendern också. gillar årets kalender, den har ett bra och viktigt budskap.

söt klänning

fick syn på den här söta transparenta klänningen ifrån vero moda med krage och det hade inte gjort ont om den fanns i garderoben. hela outfiten faller mig i smaken. så fint matchat med de beiga skorna till också.

presentshopping i staden

den här eftermiddagen har jag spenderat i staden och virrat runt i olika butiker på jakt efter en fin present till min fina pojkvän. det är hög julstämning nu med julskyltning och julbelysning till höger och vänster. många människor flockas runt den årliga julskyltningen i NK:s skyltfönster och den är lika fin och väldekorerad som vanligt. gå förbi och ta en titt på den om ni inte har gjort det redan. de delade även ut mini-coca color utanför till förbipasserande människor och jag var en av dem som fick en coca cola i min hand. gott och läskande när man är på shoppingjakt.
jag tycker personligen att coca cola i burk är så himla mycket godare än i flaska.
annars så saknar jag den vita snön, när kommer du?
snart hoppas jag att du faller ner och lägger dig så att det blir en vintervit jul i år!

you know you´re a dancer when you wonder what non-dancers do with their lives

wehearit

jag har en sån otrolig dansabstinens just nu. vill bara ta på mig mina ljusrosa balletskor och göra arabesquer, piruetter, pliéer osv. vill tillbaka till C4:s stora danssal och bara dansa som om det inte fanns någon morgondag. vet att jag är en dansare innerst inne och att jag nog alltid kommer ha den talang jag har. jag är så lycklig för att jag besitter den. och jag mår så bra när jag dansar och tränar, det är då jag mår som bäst.
jag är medveten om hur hård konkurrens det är ibland dansare och att det krävs stort tålamod och en enorm fysisk styrka eftersom kroppen är det viktigaste momentet. det är med hjälp av kroppen en dansare kan förmedla ord, känslor och uttryck. man kan säga att dans är poesi fast istället för ord så talar man med sina kroppsrörelser. det är fint tycker jag.

jag kommer aldrig sluta att dansa. finns inte på världskartan att jag kan leva utan det. dansen är en del av mig helt enkelt.

Det är tanken som räknas

Det här fina halsbandet från Efva Attling är en av julklapparna jag önskar mig av min pojkvän. Texten "pencez De Moy" betyder tänk på mig och det är ett fint uttryck tycker jag. För även om man tar det förgivet att någon tänker på en så betyder det ändå väldigt mycket att det finns någon som gör det, därför så vill jag bära de orden runt min hals dagligen.

a white christmas

Ett julkollage är ju passande såhär i december. tycker verkligen om att fixa ihop kollage med accessoarer, kläder, text och bilder. drömmen är att få jobba med något sådant i framtiden på någon modetidning. finns ett ordsråk som lyder, dream big, do bigger och det ska jag ha i åtanke tills jag sitter där på en tidningsredaktion en vacker dag.

 

Winter wonderland

oh deer

detta lilla rådjurskid pryder min datorskärm som skrivbordsbild just nu. så himla söt! det är något speciellt med just rådjur, tror att det är deras stora bruna ögon som gör det.
bilden kommer ifrån wehearit.

Julemys i stockholm

i helgen var min fina syster uppe i stockholm och vi höjde julmysnivån med balett (nötknäpparen) på operan, chokladtomte med julmust, julklappsshopping i staden och fika på ett mysigt fik ute på djurgården. perfekt helg enligt mig. äntligen har jag fått se en riktig balettuppsättning och två timmar med så otroligt kompetenta dansare går himla fort.
eftersom jag inte har hittat min försvunna kameraladdare ännu så blir det en blandning av olika bilder. den översta bilden på mig har min syster tagit, den fjärde bilden som är en pressbild har Ingmar Jernberg tagit och den mittersta har jag själv tagit med iPhonen i instagram-appen.
nu längtar jag till jag kommer ner till skåne och julmyser med alla nära och kära. men innan dess har jag en hemtenta att avverka, sista tentan innan jul så nu kör vi!

Lite spontanshopping på söder,

jag gillar när det dyker upp rabatterbjudande och när det dessutom är rea i butiken. just idag, den 1 december hade bik bok 30 % på allt stickat i butiken så jag fyndade en vit jättemysig stickad tröja och en grå stickad kofta med fickor som det var halva priset på. nöjd tjej! det är ju aldrig fel med rabatt på stickat såhär innan vintern.
hoppas att snön vill falla ner ifrån himlen och landa på marken snart.

RSS 2.0