Smurfblå Detaljer

Blue Details
 
I mina tankar just nu: 
  • Smurfblå detaljer 
  • Runda solglajjor 
  • Stickat + vita shorts 

Sol Lilla Sol

Oturen nådde mig när jag gjorde mig redo för att lapa sol i trädgården då solen lyste på himlen och utomhustemperaturen visade på hela 23 grader. Solglajjorna fick åka på. Vad händer inte då, jo solen går i moln efter ca 20 minuter. Vilket resulterar i en irriterad lovisa. Men nu verkar den ha kommit tillbaka igen. jaja, det blir ingen solning för mig idag i alla fall. 
 
Lyssna på låten som döljer sig i L:et i bilden längst upp. Riktigt fin.
 

Du Ljuvliga Sommar

Summerinspo
 
Lätta sommarkläder som går i vitt är något jag inspireras av just nu. 

My Hairstyle

Onsdagens frisyr//högt uppsatt flätad tofs

Kära Stockholm

Fotograferade litegrann när vi promenerade på Stockholms gator igårkväll. Ska ta lite fina bilder vid strandvägen någon dag nu under sommaren tänkte jag. Tycker om att fånga fina detaljer på bild och med fint väder gör de sig så mycket bättre.
 
Alla bilder tog jag i all hast under promenixen. Kan tänka mig att jag såg ut som en liten turist med kompaktkameran i högsta hugg.
 
Fint solljus över båtarna på vattnet.

En Kväll På Berns

Mötte upp pappa kring stureplan då han är uppe och jobbar här i Stockholm och promenerade bort mot Berns salonger. Slog oss ner på terassen med lite bohemisk/reggae stil på inredning och miljö. Beställde in några mindre rätter med bla kycklingspett och ris. Gott! Kändes nästan som att man befann sig på någon exotisk plats.
Mysigt att träffa pappa igen.
liten inredd myshörna på terassen.
 
härligt med bubblande skrattattacker
 
mitt fina hjärta var också där.
 
Vi fick ta del av en härlig ljummen kväll trots att det regnat hela dagen, tur! 

En Liten Förändring

Gjorde om denna tunikan/blusen som annars ser lite annorlunda ut framtill då jag vek ner den där fram. Och vips så fick den en ny form och blev som en helt ny blus! Det är även dagens/kvällens klädval. Kör på ett par svarta byxor till. Ska ju möta upp pappa i staden och äta på restaurang med honom och Max ikväll. Ska bli så himla mysigt! 

Debatt Om Journalister

Ramlade över denna hetsiga debatt om gränsen mellan journalisten och varumärket. Efter att ha sett den kände jag att det är dags att jag framför min åsikt om det ämnet, särskilt eftersom jag själv studerar MKV- medie och kommunikationsvetenskap och vill jobba inom den kategorin i framtiden. Eftersom tiderna förändras, även inom sociala medier blir även informationsflödet större. Vilket i sin tur gör att varje individ väljer att lyssna och se på det den är intresserad av och känner för att följa vilket kan likna som att man befinner sig i en sk bubbla med individuell information. Samtidigt som allt fler människor publicerar information på olika sociala medier som Twitter, Facebook, Bloggar, Instagram osv. I nuläget använder sig många bloggare, även jag själv av flera av dessa medier och publicerar i princip samma information på dem. Därför kan det kännas som att det uppstår ett informationsöverflöd, samtidigt som att man själv lägger ner tid på att publicera egen information och ibland även sprida vidare den som först har publicerats av t.ex. en känd bloggare.
 
Jag tror därför att vi människor lägger stor vikt och väljer ut vilka vi vill skapa ett förtroende för och lyssna på. I denna debatt riktar sig både debattledaren Stina Dabrowski och Janne Josefsson mot den yngre modernare generationen som Ebba Von Sydow och Alex Schulman faller inom. Det är i princip omöjligt att jämföra de äldre och nyare journalistikformerna med varandra. Lite som att lära en gammal hund att sitta. Den äldre generationen kommer inte haka på och publicera snabb information på alla dessa sociala medier som finns. Och när man talar om man är ett varumärke och värnar om det eller inte så är det som att dra en liknelse med kända människor som gör reklam för ett företag t.ex. en artist. Varför får då inte dagens journalister använda sig av samma marknadsförningssätt. Syns man inte hörs man inte.
 
Jag tror på att använda sig av dagens sociala medier men till en viss mängd. Skapa ett förtroende för sina läsare och publik, därför tycker jag också att det är viktigt att personen står för uttalandet om produkten som de marknadsför. Utan läsarna och publiken skulle de inte finnas några journalister. Därför tror jag att det är det viktigt att nå ut till så många människor som möjligt men inom en viss målgrupp. Jag tror inte på att rikta sig till alla, det fungerar inte i det långa loppet. Man måste våga urskilja sig och fånga en viss målgrupp. Man bygger upp ett varumärke som ger en uppfattning om vem personen är, dock kan den bilden vara felaktig om denna person äventyrar sitt varumärke, sitt namn. Men det betyder inte att denna person inte publicerar viktig information i t.ex. krönikor samtidigt som att den syns i en mängd andra medieformer.
Tiderna förändras, så även journalistikens form.
 
Det här är endast mina åsikter. 

P Som I Photoshop

Pojkvännen fixade photoshop till mig idag. Lyckan är total! så nu kan jag bjuda på ännu finare bilder här i min kära blogg. Har redigerat dem på iphoto innan så det är en stor förändring. Bakade även mina första scones idag med rågmjöl i då jag ville ha dem lite matigare. så gott! imorgon hoppas jag på bättre väder och så vankas det middag med Max och pappa på kvällen, ska bli så trevligt att träffa honom. 
 
Bilden ovan är ifrån midsommar. Tycker den är så fin med solljuset bakom oss två.

Två Ifrån Topshop

Genomskinligt paraply med volangkant nertill, hur fint? kanske något att skriva upp på önskelistan!
passar dessutom mäkta bra till regniga måndagar som den här. Börjar tvivla på denna sommarmånad, hoppas juli visar sig från sin soligaste sida. 
 
gillar denna jacka, även den ifrån Topshop. Är i behov av en tunnare jacka som ändå är dressad med fina detaljer. Klicka på L:et så kommer du direkt till produkten.
 
 

Träningstime

Bloggproblem numer one inträffade igår då jag inte kunde logga in på blogg.se. Så nu får jag helt enkelt lägga upp gårdagens bilder. Tränade till en instruktionsvideo som jag fått i en goodiebag för längesedan men som har stått och samlat damm i tv-bänken. En video med ett med övningar där man använder sig av ett jukari band. Dock råkade mitt gå av på mitten men en del övningar kunde jag ta mig igenom i alla fall. Efter det körde jag några styrkeövningar och avslutade med dansimprovisation. Superskönt att träna! Från och med nu ska jag träna minst två gånger i veckan, löpturer blandat med styrka och dans. Perfekt kombination.
Efter all träning mixade jag ihop en smoothie på hallon och mjölk. 
 
 
 
Regnet smattrar mot fönsterrutan så jag passar på att skriva på min bok denna morgon.

Årets Midsommar

Firade in årets midsommar i Enskededalen med jordgubbar och mjölk, grillat och kladdkaka med jordgubbar och hallon på. Mysigt! Firade med min fina Max vid min sida. Hade funderingar på att åka ner till Skåne men det blev tyvärr inte någon resa ner. Men det blev en lugn och mysig midsommar här hemma i Stockholm istället. Bjuder på en bildbomb.
 
 
Då vi knappt hittade några blommor fick jag improvisera fram en krans med hjälp av ett flätat hårband och några blommor.
 
 
 
Midsommarkärlek.
 
 
 
Efterrätt med jordgubbar & hallon
 
 
 
 
Glad midsommartjej!
 
Midsommarstången ifrån gräsets perspektiv.

Med Flätor I Håret

Flätor är så himla fint och somrigt. Man kan göra en mängd olika frisyrer med dem och det är relativt enkla att göra. Efter att ha kikat på inspirationsbilder provade jag mig på en frisyr bestående av just flätor. Kanske något att inspireras av till midsommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Gjorde dock en lite slarvigare variant men den gör sig nästan bäst om den inte är perfekt.
 

Sommarinspo

Inbakade flätor i håret.
 
 
 
Glass i mängder.
 
Spets & blommönstrat.
 
Bilder: We♥it

Hej Onsdag!

Bokskrivning på G. Ägnar mig åt att skriva i boken idag. Något som jag inte brukar ha är mascara på nederfransarna så idag svepte jag lite mascara över dem, känns lite ovant. Provade också nytt schampoo och balsam från Tresemmé- split & repair och det fungerade fint på mitt slitna hår. Möttes av kärleksord i köket i morse också från min fina vilket gjorde mig alldeles varm i hjärtat.
 
 
 
 Nu ska jag fortsätta skriva på boken. Hoppas ni har en fin och solig onsdag.

Flätat Runt Armen

 
 
Hittade mitt flätade vita armband som jag fullkomligt glömt bort. Enkelt och snyggt att snurra ett varv runt handleden. 
 
Matchar med vit v-ringad t-shirt.
 
 
Med en liten pärla hängandes neråt.
 
 
 

STYLE BY

 
Ett nytt nummer av STYLE BY låg och väntade i postboxen igår.
 
Njöt extra mycket av detta nummer denna morgonen, dels för att det innehöll ett reportage med svenska filmstjärnan Alicia Vikander. Som jag såg första gången i tv-serien Andra avenyn. 
Och för att det innehöll skönhetsreportage där den naturliga looken stod i centrum, vilket jag gillar riktigt mycket. Fixat men ändå ofixat. Och sist men inte minst för att jag ska säga upp min prenumeration efter detta numret. 
 

The Butterfly Effect

 
Butterfly effect
Mina ytliga drömmar just nu: Ljusblått, ett par klassiska rayban och en liten svart quiltad väska med kedjehandtag. Gillar kombinationen av mörkgrått och ljusblått. 
 
 

Bortom All Ytlighet

Det här är vad jag sysselsätter mig med just nu och jag älskar det. Att få låta fingrarna dansa över tangentbordet och sätta ord på händelser och känslor. 



Boken handlar om en bortskämd innetjej från Östermalm som tvingas flytta med familjen till havet i Skåne som inser att det finns viktigare saker i livet bortom all ytlighet. Därav bokens titel.


Sneak peek på bokens innehåll.


P Som I Ponytail


Hämtar mycket inspiration ifrån fröken Fahrman och nu har hon startat ett inspo-kollage på Tumblr. Älskar hennes fotografier, de är så klara och med en diffus bakgrund. Love it! Ni kan ju räkna med att få se bilder därifrån här på bloggen framöver.

Denna frisyr, den låga hästsvansen är poppis just nu.

Made In The Shade








Idag sportar jag det nyinköpta linnet tillsammans med svarta byxor. Tråkväder ute så jag ska ägna mig åt skrivandet. Denna sommaren ska jag påbörja en egen bok får väl se ifall jag har inspiration och idéer så att det räcker men det får bära eller brista helt enkelt! önska mig lycka till.

Himmelsblått

Fyndade på sommarrean idag. Ett ljusblått lite större baslinne med ficka fram för endast 60 riksdaler. Visar hur det ser ut på imorgon så kika in då!


Märke: Made In The Shade

Midsommarinspo

En midsommarnattsdröm

Snart är det dags för midsommar, den 22 juni för att vara exakt. Dessa plagg hade jag gärna burit då, gillar speciellt de blommiga shortsen ifrån H&M. Hur ska ni fira den blomstrande dagen? 

 

Vacker Utan Spackel


Efter en inspirerande tweet av Michaela Forni (vackerutanspackel) på twitter och efter en ansisktsmask och ansiktsrengöring körde jag helsminkat hela dagen igår. Så himla skönt och naturligt att inte låta mineralfoundationen få åka på och ögonfransarna jublade av lycka för att slippa bli täckta av mascara. Det är alltså såhär jag ser ut, den "riktiga" Lovisa.



Gårdagen I City

Gårdagen blev inte ritkigt som jag tänkt mig. En lägenhetsvisning i Vaxholm med Max stod på schemat och jag såg framför mig att den skulle ligga vid vattnet och att det skulle vara ett mysigt område. Men när vi möttes av både lägenheten och området så trodde vi att det var ett skämt. Låg uppe på en höjd vid en motorväg ungefär. Det är vid sådana tillfällen man inser hur bra man har det där vi bor nu. Efter bussturer fram och tillbaka gick vi en sväng i innerstaden i kvällsolen. Mysigt. Hann dock inte kika något på rean så kanske får bli en sväng in idag lite senare. 


Min fina i humlegården. 








Fina zoo-aktiga skyltfönster hos Mulberry.



Passade på att knäppa några kort i innerstan då jag knappt har några bilder därifrån. Stockholm är en vacker stad. 

Väska Av Mindre Modell

Är sugen på att införskaffa en mindre axelväska i min ägo. Denna ifrån Zara ser fin ut. Blir nog en sväng till stan imorgon och kika på sommar-rean. Finns i svart också vilket brukar vara mitt självklara val på väskor.

Två Fina Ting

Nattsvart kakfat
Randigt bäddset
Båda hittar du på Åhlens.

Sommarläsning!

Nya Elle fick göra mig sällskap ifrån lilla affären runt hörnet. Så nu har jag tagit mig igenom 195 sidor härlig sommarläsning och lagt på minnet vilka kurer och produkter som är bäst för sommarhåret, även fått en genomgång i vilka trender som är på tapeten, vad som gäller i sminkväg, österlens pärlor osv.. Det medföljde även en kärleksroman på köpet. Älskar att njuta av modetidningar.

En Morgonlista


Jag är för tillfället nyvaken och trött
Jag är bra på att dansa och skriva
Jag gillar inte att vara sjuk
Jag är dålig på att prata inför folk
Jag gillar att fotografera, dansa, läsa bloggar, blogga själv,skriva, umgås med fina människor
Jag fotograferar för att jag älskar det och för att dokumentera fina händelser


Jag älskar min Max♥
Jag vill ha en ljus lägenhet i innerstan
Jag är beroende av sociala medier
Jag har på mig Max ljusrosa skjorta
Jag dricker helst vatten, té eller kaffe
Jag hör ljudet av stay- Erik Hassle



Jag är rädd för att dö och att förlora någon mer av mina närmsta
Jag är pinsamt dålig på att hålla tiden
Jag växte upp med många syskon och mycket kärlek
Jag vill jobba på en tidningsredaktion i framtiden

Bal På Slottet-2011

Då jag har kikat på några studenbilder ifrån balen från i år så längtar jag tillbaka till den dag då jag själv bar en mörkblå uppsydd sidenskapelse ifrån Thailand med handskar till för ett år sedan.
När jag hade studentbal anlände flera studenter i sådana här tjusiga bilar.
Balfrisyren stod min syster Linnéa bakom, en inbakad variant med strasstenar.
Ett happinessmoment jag gärna hade upplevt igen. Med strålande sol och leenden på läpparna, uppklädda människor och en fin miljö. Lovely!

Inspo Of The Day,

Simpelt & snyggt är sommarens melodi.



Style



Inredningsinspo

Soffan har genomgått en förändring då vi nu har klätt om den med ett nytt krispigt vitt överdrag, det är dock lite skrynkligt. Så nu går alla vardagsrumsmöbler i svart & vitt. Nu behöver vi bara införskaffa några fina kuddar till så är den komplett.
Lördagsläsning: nylanserat ipad-magasin där skandinavisk inredning ligger i fokus. Det är bloggaren trendenser som ligger bakom det. Fint!

Låt Dig Inspireras!

Inspiration kan man inte få för mycket av.
I tankarna just nu: vitt! volang nertill och fyrkantiga mindre väskor. Och klocka blandat med armband runt handleden.
Kanelbulle-frisyr, hur vackert?

Cupcake Sthlm

Inviger helgen med cupcakes ifrån Cupcake Sthlm. Så himla goda och himla längesedan jag åt cupcakes. Nog för att de är mäktiga men smarriga!

Ponytail

Igår sportade jag denna frisyr. Lite trixigt att ta bild på den själv dock så det fick bli en spegelbild. Himla enkel att göra, frisyren då. En låg hästsvans som är lite ruffsig upptill och med en lindad hårslinga runt tofsen som döljer gummibandet i håret.
Är man trött på den vanliga hästsvansen kan denna frisyr vara ett bra & enkelt alternativ!

Fina Cykel

Det hör inte till vanligheterna att det väntar en cykel utanför lägenheten när min fina kommer hem från jobbet. Med sig hade han en fin silvrig variant med korg där fram till mig. Åh, hur fin får man vara!! är det något jag saknat sen jag flyttade upp hit så är det att kunna cykla, så härligt. Så nu kommer det bli en del cykelturer ibland villorna. Perfekt att rulla nerför gatorna på sommaren.
Så här glad är jag för min fina cykel! (pärlan)

Ljusblå Clutch

Efter att ha tagit in en massa inspiration kom jag på att jag har en liknande väska som på bilden nedan, eller i alla fall i en liknande färg. En väska som man båda kan ha som clutch och axelremsväska, den kan förändras till hela 3 olika varianter.
En ljusblå vintage väska från mitt favoritmärke Marc by Marc Jacobs.

P Som i Pinterest

Jag har fastnat totalt för Pinterest. Perfekta sättet att samla sina inspirationsbilder på som annars brukar hamna i olika mappar i datorn. Så vill ni veta vad jag tycker om och vad som inspirerar mig tycker jag att ni ska kika in på min profil och om ni gillar det ni ser så är ni välkomna att följa mig.
Klicka på det vita L:et på bilden så kommer ni direkt dit!

Bokstavstagg

Som ni kanske har sett här på bloggen så har jag en ny och egendesignad stil på taggarna i mina bilder.
Det är ett vitt L istället för den runda pricken som fanns där förut. Varför jag valde ett L är för att Lovisa är mitt namn och jag ville ha något fint och personligt och samidigt ganska enkelt, så därför fick det bli första bokstaven i mitt namn. Jag gillar det starkt!

Ponytails

Snygga håruppsättningar är pricken över i:et!

Dagens Detalj

Rosa gummiband/armband med rosett ifrån MBMJ-Marc by Marc Jacobs.

5 juni

Eftersom jag är lite småkrasslig bjuder jag på en bild ur mitt arkiv som är tagen för några veckor sedan skulle jag tro. Kände mig febrig igår och med en varm panna blev jag omhändertagen av min fina på kvällen och spelade monopol på iPaden och åt Tom och Jerry kex i sängen. Mys! blev lite gladare när jag spikade ett godkänt på senaste tentan i medieproduktion! Idag har jag ca 10 punkter att avverka på dagens to do list så det är lika bra att jag börjar med en gång.

Modelektyr

Innan gårdagens avgång fastnade jag i tidningsdjungeln och eftersom jag redan har senaste numret av Elle i min ägo fick det istället bli Plaza. Har aldrig läst tidningen förut men den var faktiskt bra men fick en känsla av att den liknade elle-tidningen. Och naglarna är målade i Apple Mojito , perfekt till brunbrända händer!

Lovely Skånehelg

Denna helg tog jag och min skatt tåget ner till Skåne. Där väntade en och en halv dag tillsammans med la familia. Efter en lång dag med tågresande så fanns det inte så mycket energi till att hitta på något på kvällen. Lördagen innehöll strosande i butiker i staden, grillat & vin, monopol-spel & kortspel. På söndagen avnjöt vi en god uppdukad frukost och en mäktig nutella-semifreddo. Det har varit en mysig helg nere i Skåne hos familjen och i sommar blir det garanterat fler turer ner dit! underbart att komma bort ifrån storstadspulsen ibland.
Med videkis på bordet kände man att våren snart närmar sitt slut och att sommaren väntar runt hörnet. Någonstans bakom det trissta vädret..
Nu har jag utökat garderobsinnehållet i garderoben, boksortimentet i bokhyllan och vårskorna får göra plats åt sommarskorna!

En Kväll På Supper

Igår vankades det middag med ägarna från ThingLink och några bloggtjejer. Trevligt middagssällskap och riktigt god mat var något som kvällen innehöll. Och språk som finlandssvenska och engelska fick man också höra då deras huvudkontor ligger i Finland. Roligt att träffa nya människor!
Startade med en mängd olika förrätter b la, Bönchili, friterad kikärtskaka och gazpacho
Mathilda, Jonas och Janne.
Grillat rostbifflock med pommes & chiliemulsion

RSS 2.0