Sista april

Den ljuva våren är här,





Och denna söndag blev en kreativ dag. Jag tog ett stadigt grepp om kameran och gick ut för att hitta fina motiv med min fina pojkvän vid min sida och jag lyckades få rätt på skärpan i fotografierna. Ibland får jag bara lust att fotografera och man ska följa magkänslan och det är jag glad att jag gjorde för de blev inte så pjåkiga. Lite olika blommor ifrån den gemensamma trädgården.

S, Som i Söndag





En lite bättre bild på min nya frisyr och hårfärg. Jag trivs så himla bra i denna frisyr. Blir så fint när man rundborstar håret samtidigt som man fönar det. Och färgen blev lagom ljus, inte för blondt och inte för mörkt. Det ser dock lite mörkare ut på bilden. Vaknade upp till ett framdukat frukostbord med nygräddade pannkakor, jordgubbar, chrunchy, mackor mm. Min underbara älskling. Idag blir det att fixa lite i hemmet som att sortera i garderoben, torka golven och lite annat fix och trix. Hej söndag!

Above The Stars

Just nu är jag sugen på att vira denna fina sjal från Monroe med stjärnmönster runtom halsen. Passar bra till vårsolen.

Thank God it's Friday!

Fredag och jag har spenderat dagen hos frisören Sofia på salong vita. Jag blev jättenöjd med förändringen. Har alltså fått bort den mörka och fula utväxten och ljusat upp det med slingor och ljus bottenfärg. Eftersom jag ursprungligen inte kommer härifrån så var det svårt att välja vilken salong man skulle boka tid hos. Men jag är nöjd med mitt val. En ljus och stilren salong med lugn musik och sköna stolar. Stockholm har även bjudit på sol och fint väder! underbart. Köpte hem fina tulpaner här om dagen och de står nu så fint på det vita skrivbordet. Med det sagt så välkomnar jag helgen.

Vippigt ifrån H&M

Det här är alltså mitt senaste inköp i klädesväg ifrån H&M butiken som är belägen på Hamngatan, som även kan klassas som den butik med bäst innehåll. Den här tröjan ovan fick jag med mig hem därifrån och den känns väldigt Lovisa.

Lite Shopping i City

Var som sagt och kikade in i den nya gallerian igårkväll och jag måste medge att det kändes fint och fräscht men det var en aningens tomt vid den tiden vi gick runt i butikerna. Inte för att det är något negativt utan jag tycker snarare att det är skönare att shoppa på eftermiddagen/kvällen, dels för att det är mindre folk att trängas med och dels för att expediterna känns trevligare. Nu för tiden går jag gärna till inredningsbutiker än klädbutiker så fick upp ögonen för POSH Living som hade mycket fint till hemmet. Fick med oss en väldigt god tvål från L:A bruket med doft av citrongräs som kan användas till både händer och hela kroppen.


Ny favorit i badrummet helt klart. Köpte även två olika sorters te på Bönor & Blad. Mitt val blev grönt kärlekste med små söta hjärtan i och Max valde monseiur earl grey. Valde några färgglada macarons också. Vi shoppade också några välbehövliga saker på ordning och reda b l a pennburk, pennor, block och förvaringslådor. Och jag passade på att införskaffa en nya kalender också och det fick bli en röd sådan denna gång.
Fick även med mig ett fin klädesplagg ifrån H&M trend och det var jag inte ensam om att tycka då expediten gärna ville uttrycka hur fin denna tröja är.
Så himla fin är den och en liten detalj som inte syns på bild är blixtlåsen i ryggen. Gillar att den inte är helt vit och att den är vippig nertill.

Håruppsättningar

Liten sneakpeak på dagens hårsuppsättning. Gillar verkligen att göra olika och fina frisyrer. Lite roligare än att bara ha en vanlig hästsvans på huvudet. Dagen till ära gjorde jag först en knut som jag bakade in i håret men velig som jag är så slutade med den här frisyren istället då mitt lockiga jag kommer fram mer.
Nu tar jag tunnelbanan till söder! Have a nice lill-lördag.

Oförutsägbara Onsdag

Äntligen onsdag! dagen jag har väntat på ett bra tag nu. dels för att pengarna kommer in på kontot och för att jag ska träffa Ellinor över en fika som också har skrivit för Yelp. Resterande del av dagen ska jag spendera i city med älsklingen. Vi ska b la checka in nya MOOD Stockholm (den nya gallerian) på min begäran. Är lite nyfiken på den och tror att juiceverket har bra uppfriskande grejjer. Det blir kanske ett lampköp idag också. Då min drömlampa ligger ute till salu så kanske kanske den blir min. Ska även kika på väskan ifrån Monki, den jag har bloggat om några inlägg ner. Det är lill-lördag och jag har en stark känsla av att det här kommer bli en mycket bra dag.
Trevlig Onsdag alla fina.

Det Hänger På Håret

På fredag är det änligen dags för lite förändring och uppfräschning när det gäller håret. Ska slinga upp det i ljusare nyans också. Längden kommer jag behålla och jag kommer vara ytterst noga med att endast de slitna topparna ska väck. För jag vill ha långt hår. Det bästa med hela frisörbesöket kommer vara att få bort den breda och mörka utväxten och shamponeringen i massagestol. Fullkomligt älskar att gå till frisören och bli omhändertagen.
Såhär ser det ut just nu, som sagt så vill jag behålla längden på håret samtidigt som det ska se fräscht och snyggt ut.

What Happends in Enskededalen

Under de senaste dagarna har jag köpt min första e-bok. Trodde inte att jag skulle överge orginella böcker och köpa en sådan. Såklart så har jag inte slutat att köpa "riktiga" böcker, finns ju nästan inget bättre än att sätta sig bekvämt och fördjupa sig i en härlig och underhållande chic-lit. Men åter till e-boken, köpte alltså Isabellas Hemligheter till iPaden och fördelen med en elektronisk bok är att man får ljus på köpet och att man kan reglera ljusstyrkan efter smak. Jag läste ut Isabellas ord på en dag och jag måste medge att jag gillade den. Den fick mig att fundera på livets med- och motgångar och baksidan med framgång. Jag har köpt en present till min kära pappa. Jag har bakat vaniljbullar med äkta vanilj, hur goda som helst. Har drömt mig bort i hemnet-världen och sett ett antal drömlägenheter jag gärna skulle vilja bosätta mig i. Jag har fått en underbart skön helkroppsmassage, Jag har druckit ananasvatten, alltså inte med bubblor utan vanligt vatten med färska ananasskivor, var faktiskt min fina pojkvän som introducerade mig till det i gårkväll. En solklar sommarfavorit.

Den Ultimata Väskan

Väskan ovan är väldigt okomplicerad, stilren och enkel. Enligt mig är det den perfekta strandväskan men skulle nog även fungera bra som weekendbag. Jag ska kika närmare på den i veckan och se om den är så där fin i verkligheten också, om så är fallet så blir det nog ett köp! Den kommer ifrån Monki och kostar 300 riksdaler.

Lite Inspiration

Har olika mappar i min Mac där jag förvarar olika sorters bilder. Nedan är lite av det som finns i inpsirationsmappen just nu...

Inredningsdrömmar

Inredning. När jag bodde hemma tittade jag inte så mycket på inredningsprylar och hade inte så stort intresse för det. Något som jag dock var säker på var att jag skulle ha det modernt i mitt hem, det kunde jag drömma om. Mycket vitt och stilrent. Nu när man bor i en lägenhet och inte längre hemma så har inredning väckt ett mycket större intresse hos mig. Just nu drömmer jag om vita golv och väggar och fantastiska designmöbler, en smeg kyl, brödrost från Dualit, en skön och klädsam matta, en bordslampa från kartell, ny soffa med säschlong, ljus med text ifrån H&M, inramad affisch på väggen, ett modernt soffbord mm. Ja listan på dröm-inredningsprylar kan göras lång men det är bra att ha drömmar. Golvlampan nedan hade gjort sig riktigt bra bredvid soffan i vardagsrummet som mestadels går i svartvitt.
En lampa från Mio med STIL.

Den Ljuva Våren

Spring Preview
Precis såhär vill jag gå klädd när körbärsträden står i blom, när våren hänger i luften, när folket börjar poppa upp på uteserveringar, när det är väder för picknick i gröna parker, ja ni förstår nog vad jag försöker komma fram till. Ännu är inte den riktiga våren här men när den väl dyker upp blir det härligt. Chloéparfymen på bilden ovan skall jag införskaffa och bära små doser av på handled och hals. Krispig och fräsch precis som jag gillar.



Ett Regnigt Stockholm

Regnet faller ner utanför fönstrena och jag ligger kvar i den sköna, varma sängen med sisådär åtta stycken kuddar och två täcken. Vaknade av att jag är förkyld och nyser ett antal gånger innan jag beger mig ut till köket för att ta mig ett stort glas kall juice och bre två nutellamackor. När det är världens tråkigaste väder ute så är det perfekt att läsa en bok. Jag älskar att läsa böcker, framförallt chic-lit. och på tal om böcker så har Isabella Löwengrip släppt sin andra bok Isabellas Hemligheter som jag vill införskaffa och placera i bokhyllan. Då den första boken riktade sig till en yngre målgrupp riktar sig denna istället från 20 år och uppåt vilket känns mer passande.
Pic: Wehearit

Ordning & Reda

Har börjat vänja mig vid att bära mina glasögon nu och tycker faktiskt att det inte ser så pjåkigt ut!
Tycker om att ha ordning och reda på block, kalander osv. får typ halvångest om jag skriver slarvigt och blir det fel är jag snabbt framme med suddigummit och rättar till. Snart är det dags att införskaffa en ny kalender också. Nästa kalender ska vara av större sort så man får en bra överblick över det som är inplanerat. Den ska även ha alla veckans dagar på ett uppslag vilket min nuvarande inte har.

Fotografi

Mitt internet har varit nere så det är först nu som jag kan blogga igen. Har saknat att inte kunna lägga upp bilder och skriva. Men nu är jag lyckligtvis tillbaka. Jag har precis sett två nya avsnitt av gossip girl och jag är helt fast och vill bara se mera av det. Och mitt senaste inköp är ett kamerastativ från tradera som jag tänkte måla om i vitt då det är grått just nu, vilket innebär att jag inte behöver ta bilder på mig själv med kameran hållandes i handen och att jag kan ta bilder som är tagna längre ifrån, eventuellt dyker det upp en outfitbild eller två, så det gillas!

19 april är ingen vanlig dag för det är min fina pappas födelsedag!! hurra, hurra, hurra

Puppies

Har snöat in mig på söta små hundar. Hade mer än gärna haft en hund här just nu bredvid mig i skrivande stund. En liten familjemedlem. Några raser jag tittat lite extra på är långhårig chihuahua och mini mops men även några blandraser. när jag var mindre drömde jag om en egen dalmatin. När mamma sa bestämt nej så hade jag istället ett dalmatingosedjur, väska med dalmatiner på, min favoritfilm var 101 dalmatiner och jag hade en barbiedocka med tillhörande dalmatin. jag fullkomligt älskade den hundrasen och kunde nte förstå varför jag inte kunde ha en egen. Liten och naiv som man var. Det fanns till och med en som hade en dalmatin i samma lägenhetsområde som vi bodde i och jag minns att jag alltid frågade vad den hette då jag aldrig kunde komma ihåg det. Jag tycker fortfarande att de är så himla fina men nackdelen med dem är att de blir så stora.

Cinnamon buns

Söndagsbak på kvällskvisten slår aldrig fel. Kom på att jag inte bakat egna kanelisar någon gång utan endast med Annica. Nu bakade jag dem i och för sig med Max så jag har fortfarande inte bakat några helt själv. Jag älskar kanelbullar och nu är vår lilla frys full av sådana härligheter. Mums! ska plugga och sen ska jag ut en runda. Har laddat ner appen runkeeper så nu får träningsskorna åka på!
Ny vecka, nya möjligheter. Eller som man också kan säga, glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya.

Miniatyrform

Med ett slag av Karibien kommer jag möta sommarens ljuva vindar. Min syster hade fullkomligt rätt, jag älskar den! kommer bli min lilla favorit i badrumsskåpet. Men den kommer användas sparsamt då parfymflaskan är så liten, men oj vad söt.

En dos Fashion

Har nu tagit mig igenom senaste numret av ELLE och detta omslag pryder top model-vinnaren Alice. Fint! Fredagen den 13, är det då man ska vara extra uppmärksam för att inget otursdrabbat ska hända en? Den stora otursdagen nr: 1. Väntar på att posten ska dyka upp, för förhoppningsvis så kan jag hämta ut min parfym idag. Och då min syster Linnéa sagt att jag kommer älska den så känns det inte lika nervöst längre. Är lite skeptisk till att beställa parfymer på nätet som man inte har doftat på i verkligheten. Och på tal om goda dofter och fina parfymflaskor så döljde sig ett litet doftprov på parfymen L'eau de Chloé i tidningen. Riktigt frisk och fräsch doft som är perfekt att bära på vardagarna. En doft med inslag av citrus, patchouli och ros. Då jag bär den på handleden i skrivande stund vet jag vad jag pratar om.
Ha en fin sista vardag ni fina.

Små Favoriter

Varför må det alltid vara så att man hittar en massa snygg konfektion när man inte har pengar att lägga på det? oh  no, det har inträffat igen. Kom över COS hemsida och hittade några favoriter direkt. Den randiga koftan ska jag lägga beslag på när jag har lite mer på kontot. Så himla fin och perfekt till svalare kvällar. Loves it.

Tropisk Explosion

Beställde en miniatyrflaska av denna parfym med härligt krispiga dofter som kokos, söt honung, vanilj, viol & sandelträ. Låter som en mycket lovande sommarparfym i mina öron.
Den kommer ifrån Love & Toast och heter Honey Coconut. Bara flaskan i sig är så himla söt. Har en viss förkärlek för kokosdofter så jag tror att den kommer passa som handen i handsken en ljuvlig sommardag.

Sweet Wednesday

Fina pojkvännen överraskade med godis men han var noga med att påpeka att det endast skulle förtäras som plugg-godis.
Mitt fina hjärta.
och dagens middag står i ugnen. Behöver jag ens säga att jag är lyckligt lottad som har en kock hemma :) Eller ja, Max har jobbat som kock så jag tar in några tips och lär mig nytt i köket.

Vardagligheter

Typiska vardagligheter som plugg, plugg, och lite mer plugg har det ägnats åt idag. Har mestadels mitt hår uppsatt i en knut på huvudet då jag är så himla trött på det just nu. Jag är i STORT behov, och då menar jag stort, av ett frisörbesök. Har några frisörer jag vill besöka som ligger i prisklass med vad jag betalade förut. Så ska kika lite på dem och se vilken jag bestämmer mig för. Har så mycket utväxt och slitna toppar, så så fort pengarna landar på kontot är det dags att sätta sig i frisörstolen och då ska jag även bli blond igen.
Nu kommer snart min älskling in genom dörren och då blir det en välkommen hem-puss på direkten.

Mina Recensioner

Vad är det här?
Klicka på länken ovan för att dyka in i mina ord om Stockholm!

T som i Tisdag,

Regnet faller ner dagen till ära och då åker de klassiska Hunter-stövlarna på. Idag har jag fått en hel del plugg gjort och fixat och trixat med lite smått hemmafix i lägenheten. Och jag har även bakat en kladdkaka som doftar underbart. Älskar att baka, brukade alltid göra det när jag bodde hemma. Tänkte baka något gott och matigt bröd så ska leta efter ett bra recept. Annars nådde ett leende mig när jag öppnade postboxen och fick syn på ett rosa kuvert med farmors välkända handstil på, som innehöll en försenad påskhälsning med fina ord och pengar. De är för snälla min kära farmor & farfar.
Det är något speciellt med att få fina brev på posten, det får en att dra på smilbanden.

L. O. V. E

Under denna helgen har jag erfarit hur bra jag har det tillsammans med min underbara pojkvän vid min sida. Min kärlek. Då vi varit tillsammans dessa dagarna utan att ha behövt åka till skolan eller jobbet och att kunna äta sena morgonfrukostar är så himla mysigt! annars har min älskling redan åkt till jobbet när jag går upp för att äta frukost. Dock har han varit så fin att han har dukat fram de mesta av frukosten och även lämnat en lapp med fina ord som, "Du gör mig lycklig varje dag". Jag blir alldeles varm i hjärtat av att läsa sådana enkla ord. Kan tänkas vara kliché-artat och säga att jag är så himla lycklig, men det är fullkomlig lycka jag känner just nu.
En lycka som inte nådde mig för några år sedan. Det är skrämmande att ha hittat sin kärlek och att någon människa besvarar ens kärlek så som Max gör. Han stärker mig med sina fina komplimanger, han påpekar min klumpighet och glömska med ett leende och att jag är lite småknäpp ibland. Han kallar mig för smulan eller smulis då jag smular väldigt ofta, framförallt i sängen vilket han ofta påpekar. Han peppar mig när jag känner mig svag och han låter mig plocka ner jordgubbar i korgen på ICA för att jag är värd dem. Bara sådana småsaker gör mig bubblig i magen. Jag kan verkligen vara mitt "rätta jag" tillsammans med honom. Och det är viktigt att man vågar det. Även fast att han är en aning pedantisk och gärna går runt och småfixar och städar i vårt hem så är det också charmigt.
Han är en mogen, fin, snygg och trevlig kille och jag gillar mogna ordentliga killar som har stil. Fyra kategorier han faller inom. Det må också vara så att kärlek uppstår vid första ögonkastet, dock var det inte så i detta fallet men han må ha de finaste bruna ögonen som man gärna fördjupar sin blick i och jag älskar honom över hela mitt hjärta, där han har en hedersplats.
One day, someone will walk into your life and make you see why it never worked out with anyone else♥

Påskhelgen,

Min påskhelg har inkluderat fint vin, chokladdoppade jordgubbar, vindruvor och annat smått & gott. Goda middagar och ett påskägg med godis såklart. Dock ingen traditionell påskmat här hemma hos oss, men det gör mig ingenting då jag inte är så förtjust i den.
Det enda jag dock saknar är min fina familj, mina systrar och att få fira den i mysiga Skåne men jag har haft en fin påskhelg tillsammans med min fina än så länge och vi har även haft våra första påskkärringar som ringde på dörren, tur att vi hade godis att ge dem då de var så söta!
En påskbild ifrån påsken förra året.
Så härligt att solen värmer genom fönstret, tur att man bor på solsidan, hehe. Nu är det bara värmen som saknas för det är fortfarande kyligt utomhus.
Påskpuss!

Tjuvstartar Påskfirandet

Det är jag och min vita stickade. Denna onsdagen skiner solen utanför fönstret. Och igår var min fina pappa här på middag och han hade med sig ett fint påskägg till mig och Max. Så nu tänker jag tjuvstarta påsken lite.

Bag Lady

Svart i all ära. En färg som alltid kommer ligga rätt i tiden och vara modern. Jag gillar speciellt svarta väskor men även svarta plagg är något jag har mycket av. När jag fick syn på denna väskan kunde jag inte riktigt slita blicken ifrån den. Tycker att den är riktigt snygg och den är stilren. Finns en business-känsla över den. Den finns att inhandla på Zara och den ligger runt 1000 lappen om jag har rätt för mig. En rymlig och snygg väska att bära sina tillhörigheter i.

Shopping och Finbesök

Har shoppat lite nytt till vårt kök. Blev fina underlägg och en grytvante som går i samma mönster. Sen har även inhandlat schampoo och balsam från Sashajuan då det var kampanjpris på dem, så det blev lite billigare än vad de kostar vanligtvis och jag älskar salongsdoften på dem! Max vann presentkort på presentkortstorget och då valde vi Åhlens. Jag gillar Åhlens, de har mycket att välja på och framförallt fina saker till hemmet.
Och ikväll kommer det finbesök hem till oss. Det är nämligen så att pappa jobbar i Stockholm och ska därför komma hit på middag och se hur vi har det. Sen har han också med sig några av mina hemsaker. Perfekt! Så det ska bli himla trevligt att träffa honom! En fin dag helt enkelt.

Lite Inspiration

Gillar denna typ av bilder. Just den här bilden är tagen från Marc O' Polos vår- och sommarkollektion. Enkelt och fint!


Hej Måndag,

Hemtentan ska lämnas in dagen till ära, ska bli så skönt att lägga den i inlämningslådan och säga tack och hej till dåvarande kurs. Så nu blickar jag framåt och peppar inför denna veckan, även fast jag längtar till nästa vecka då det är modevisning som gäller för min del! Lovely!!
Men innan dess måste jag ta mig till en frisör. Någon därute som vet någon värdig frisörsalong att besöka? hade varit guld värt med tips då jag inte är en sann stockholmare från början.

En dos Egoboost

Sedan jag bloggade sist har jag lekt med iPad 3 (paddan), Max fina jobbvinst som han hade med sig hem i fredags. Svårt att hålla fingrarna i styr från den och den är perfekt att spela på och döda tid med. Jag har nu snöat in mig på Rumble och Drawsomething så är det någon som vill utmana mig så hittar ni mig under namnet hanssonl.
Annars har jag brottats med min hemtena om kommunikation och letat efter tidningen Egoboost på alla tänkbara ställen i området där jag bor. Efter att ha varit på säkert fyra olika ställen hittade jag den tillslut efter vi hade storhandlat.
Har också gjort en beställning på lite saker som ska upp till lägenheten från hemmet i Skåne. En vinkaraff, två sorters drinkglas, strykjärn och en strykbräda. Sådana bra och ha saker. Nästa vecka kommer pappa upp till oss så då bjuds det på middag här hemma. Trevligt värre!
Första gången man storhandlar med en iPad då man kan skriva inköpslistan på den och ta bort sakerna efter hand som de har hamnat i kundvagnen. haha, fick några blickar men vadå, varför inte ta moderniteten till en ny nivå.
vad har er helg innehållit?

RSS 2.0