På Ruta Ett

Septemberkvällens höstmörker svepte in över kullerstensgatorna i Gamla Stan. Hon tog sig lätt fram i sina svarta converse på fötterna. I tankarna fanns bara en sak. Vad skulle samtalsämnet för kvällen bli, vad skulle han ha på sig, hur skulle han vara mot henne, vad var det för restaurang han hade tagit henne till. Alla frågorna flöt runt i hennes huvud som en enda massa medans fötterna lätt promenerade vidare. Det var som om hennes hjärna och kropp inte ville samarbeta. Hon var förväntansfull och smä fjärilar dansade i hennes mage. Hon skulle på dejt, en riktig dejt på en fin restaurang. Vilken visste hon inte utan endast adressen var inskriven i hennes gps på iPhonen, hennes hjälpande hand. Vad skulle hon göra utan den. Så hon spatserade kullerstensgatorna fram och kom tillslut fram till målet. Men det som mötte hennes blick kunde omöjligt vara det slutgiltiga målet, det fanns inga spår av någon mysig restaurang alls. Så hon bläddrade sig igenom de nyaste meddelanden ifrån honom och fann strax att han skrivit fel adress, så hon virrade sig tillbaka och lyckades tillslut hitta Restaurangen med stort R. Men nä, här kunde det inte vara, han måste skrivit fel. 
 
Efter anvisningar om att slinka in i baren och nerför en trappa förstod hon ganska snart att det här var en speciell plats. I en gammeldags soffa såg hon honom sittandes i en uppstyrd kreation med två glas dryckesbubblor och med ett leende riktat mot henne. Hon kunde antyda att han såg en smula nervös ut samtidigt som hon förbannade sig själv av valet av skor. Converse på Stockholms finaste restaurang, jo jag tackar! som tur var hade hon valt sin fina svarta cape som såg lite mer exklusiv ut. Men hon kunde inte förmå sig att känna sig malplacerad. Efter lite småprat i fåtöljerna och några klunkar champagne i loungen promenerade de in i en himmel av röda sammetsgardiner, soffor, runda bord och exklusiva kreationer. Det var som att de befann sig i eiffeltornets och romantikens stad för ett smärre ögonblick. De slog sig ner vid ett av borden och började studera menyn i tysthet. Bredvid dem satt ett äldre par som firade guldbröllop och avnjöt en flådig meny. Hon ögnade igenom menyn och tänke tyst för sig själv att det inte fanns någon rätt under 200 riksdaler. Vad skulle hon välja? Då han var mer framåt var hans val enkelt, han skulle ha lamm. Hon bestämde sig för att välja samma. Och till det ett glas rött. De pratade på medans de njöt av den utsökta maten och de skämtade om hennes skoval. 
 
Där satt hon helt ovetandes om han skulle bli hennes framtida pojkvän, att de skulle bli ett tillsammans. Hon som aldrig varit på en riktig dejt blev tagen med storm. Det var nog svårt att hitta en sådan restaurang som andades så mycket romantik som den gjorde. Hon fann ganska snart att han var godhjärtad, omtänksam och utstrålade mycket värme. Efter god mat och efterätt tog de sig ut i den kalla stockholmskvällen och började promenera ner mot vattnet. Hon kunde inte tänka klart och svävade på rosa, lätta moln.
 
I ett hav av söta bubblor och champagnekyssar slutade hennes vardagskväll
 
 

Kommentarer
Postat av: FRIDA

så. fimla. vackert.

Svar: Tack!
Lovisa

2012-08-09 @ 20:48:10
URL: http://fridaburell.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0