Nattsvart och Stockholmsvit

Randiga tröjor är fint och enkelt. Bar själv en ranig tröja idag som faktiskt är inhandlad i Alcudia på Mallorca, även kallat mallis. Därför får modeinspirationen för dagen gå i just svart och vitt och randigt.
Den oumbärliga vinterkylan går knappt att vistas i. Största delen av dagen har tillbringats på Stockholms Universitet där jag och några andra tjejer jobbade med ett grupparbete om medier, lag och rätt. Och där ute var det rena vinterlandet med mycket snö på marken och frisk luft. Första gången jag var där och det var väldigt stort men jag måste medge att vi har så mycket bättre, fräschare och finare bibliotek på Södertörn. Men det var kul att se lite annat folk som man inte brukar se i vardagen.
Svart på vitt.




Prinsar O Prinsessor

Idag stod ett frisörbesök på prinsar o prinsessor på dagens agenda. Gick dit eftersom Max lillasyster gör praktik där. Fick håret klippt och folieslingat och den här gången körde jag en ljusare blond nyans. Blev riktigt nöjd! skönt att bli ljusare nu när våren börjar närma sig. På tal om våren så var det soligt även fast det var flera minusgrader så var det skönt att se solen igen! Efter frisörbesöket väntade en föreläsning om personlig integritet och nu ska jag fortsätta plugga och påbörja en minde rapport om ett rättsfall.
Den här måndagen firar jag och Max 4 månader. Tänk vad tiden går fort! och vi är lika kära fortfarande. så himla fint med kärlek. ♥
Såhär blev det slutgiltiga resultatet,
Nöjd tjej!

Hedvigs, Bageri, Café & Catering

Fika på det nyöppnade caféet Hedvigs i hägersten med Max en söndagsförmiddag är aldrig fel. Dock fick man en känsla av att det var lite rörigt därinne och det fanns inte heller så många sittplatser vilket gjorde att det kändes trångt. Men de hade goda kanelbullar och chailatte i allafall och det är ju alltid bra. Sen gillade jag de starka färgerna i inredningen också, de piggade upp en lite!

Chailatte och kanelbulle = en bra kombo.
♥ Min fina pojkvän.
Färgstark indredning och ljus.
Och slutligen en god kanelbulle.

Smink eller Godis? Båda Två

Införskaffade mig en ny mascara, multi lash ifrån Make up store eftersom jag var i behov av en ny då jag gissar att min gamla mascara har sett sina dagar och för att mina ögon blir lite röda emellanåt. Får se om den är bra då jag vill ha en som separerar och förlänger fransarna men ändå ger ett naturligt resultat.
och eftersom det är lördag och helg köpte jag även mycket smågodis, inte för att jag inte brukar förtära det på vardagarna men det kan vi ignorera för tillfället. Kommet aldrig kunna sluta äta godis, har en viss förkärlek till det.
Hoppas ni får en fin helg alla fina!

Januari Inspo

Skulle vilja gå klädd såhär just idag. Under den tjocka vinterjackan då förstås. Bära ett par mörka tajta jeans, en grå t-shirt, en svart lite ledig kavaj, ett wishbone-halsband i guld hängandes runt halsen, svart väska som jag redan har, en grå stickad tubhalsduk, svarta hunter som jag också har och en kaffemugg i handen. 



27 january



Wishbone Necklace

I wish!
åh, vill ha ett sådant här fint halsband från Marc By Marc jacobs med ett önske-ben hängandes i kedjan. Fint i både guld och silver men på senare tid har jag fått en förkärlek för guld. Märket är förövrigt mitt favoritmärke. Blir lite arg på mig själv när jag köpte en tröja och en bodylotion för mina julklappspengar när jag hade kunnat köpa det fina halsbandet ovan istället.
Får ta och hitta mig ett extrajobb snart så jag kan håva in lite cash. Det hade suttit fint att kunna återgå till den shoppingnivån jag hade förut när jag bodde hemma, minus alla inpulsköp då förstås. Men det är väl något man lär sig med tiden. Fast jag är säker på att jag kommer tröttna på sakerna efter ett tag ändå, har en tendens att göra det.
Ni hittar det fina halsbandet på Celinas New York-blogg och det kan bli ert för 350 riksdaler. Därifrån har jag även lånat bilden.

Dagens Goda Frukost

Min frukost dagen till ära var god och man blev lagom mätt på den. Nyttig!
Den bestod av:
  • Tre knäckemackor med tomat, peppar och örtsalt
  • En tallrik med müsli med äppelbitar och kanel, blodapelsin och mjölk
  • Ett glas söder te med lite mjölk i
Jag älskar frukost och jag blev ännu mer inspirerad att prova nya saker i frukostväg när jag hittade en ny blogg, som tilltalade mig. Tjejen bakom bloggen tycker om att fotografera precis som jag och så gillar hon frukost och är hundvakt till en bedårande söt hund lite då och då. Jag vill också ha en liten vovve som man kan gosa med i sängen och morna sig tillsammans med. åh! Tycker om att hitta nya bloggar som man blir inspirerad av, det är härligt.

Inspo Of The Day.

Simpelt
Från och med nu hittar ni mina inspirationskollage och även annat jag är inspirerad av under kategorin inspo of the day. Tänkte börja lägga upp något här på min blogg som inspirerar mig varje dag.


24

Grått och stickat ifrån Weekday får inspirera denna gråa och lediga tisdag. Sitter med ett glas fyllt med söder te i skrivande stund och njuter av dess härliga arom. Har tvättat, städat, pluggat och kollat på mammor & minimodeller vilket är ett underhållande och intrigskapande program, precis som TV brukar vara.
Jag är även på jakt efter en frisörsalong här i Stockholm med bra priser då jag är student. Stockholm är ju känt för exklusivitet på sina ställen. Så vet ni någon bra som ni rekommenderar så tipsa mig mer än gärna då jag är i behov av en klippning och även färgning om det inte kostar skjortan.

Looped Ponytail

Just den här måndagen kände jag för att prova något nytt. Och som ni kanske har sett längre ner på bloggen så finns det ett inlägg med olika frisyrtrender och idag provade jag en av dem, nämligen looped ponytail.
Första försöket blev den inte så som jag ville ha den men det kan också vara snyggt med en slarvig variant.
Men på andra försöket fick jag till den precis så som jag ville ha den.

STYLISTERNA.

Börjar dagen med ett avsnitt av stylisterna säsong 2 och jag kommer nog följa den serien även fast den är lite i det overkligaste laget så är det ändå roligt att se. Den här säsongen känns bättre och mer påkostad än första säsongen.
knäppte bilden ovan med iPhonen precis efter en reklampaus.
Som bekant så bestyr juryn av Sofi Fahrman, Helene Falk, Frida Fahrman och Theresa Grundin.
Jag gillar att jag har föreläsningar på eftermiddagen nu i vår så att man kan ta sig en lång sovmorgon och börja dagen med datorn i sängen. myspys!

Shea Body Lotion

I helgen köpte jag en body lotion ifrån The body shop och av alla sorter som finns så valde jag en med sheasmör som är bra för torrare hud vilket jag har nu i den kyliga årstiden.
Huden blir supermjuk och väldoftande vilket är perfekt. Personligen gillar jag att den är i en pumpflaska för att det blir smidigt att applicera med den. Fick ett prov på en ny body butter med chokladdoft fast den doften var i det starkaste laget så den ger jag tummen ner till.
Men den här body lotionen får en stark tumme upp!

HAIRSTYLES 2012

Kommande hårtrender som kommer att vara populära i vår. Så när inspirationen inte finns där en vardagsmorgon eller när man ska skapa sig en passande frisyr för en mer festligare tillställning så kan man antingen,
sätta upp det i en knut och addera lite fina pärlor här och var.
göra en looped ponytail vilket är en hästsvans som man har vikt in undertill.
en inbakad knut.
eller en slarvig fläta.
bilderna kommer ifrån olika modevisningar av olika kända märken.

Surfande Brillor

Hittade de här klockrena ställen från japanska märket nendo till iPad och iPhone i form av ett par runda glasögon. Jag gillart!

Torsdagen, Före Dagen Med Stort D

Den här torsdagen har jag spenderat i skolan där redovisningsseminarie stod på schemat och det var så skönt att det var uppdelat i halvklass då vi är ca 60 stycken som går kursen. Men nu är det över och det gick faktiskt väldigt bra för min grupp! därefter åkte jag en sväng till karlaplan där jag hämtade nycklar till max lägenhet och tog en sväng inom H&M där jag fann den här underbara tröjan som kommer bli perfekt i vår.
Jag som har en garderob som består av nästan bara svarta och gråa kläder behövde verkligen något i färg så den var ett perfekt köp. Dessutom använde jag julklappspengar jag fick av min kära farmor & farfar i julas så det känns ännu bättre! :)
Nu ska jag fortsätta med tentaplugg och imorgon gäller det då salstentan går av stapeln! heja, heja mig


Sweet Colors

Min längtan till våren blir bara starkare och starkare. Jag är mäkta trött på trissta mörka färger och slask nu. Jag vill klä mig i pastellfärger och bära mintfärgade accessoarer.
Min mintblå väska från Marc Jacobs kommer bli perfekt i vår och jag vet med säkerhet att jag kommer använda den väldigt flitigt. Så himla fin! är också sugen på att bära ljusrosa läppstift och guldsmycken. Lite sött och flickigt. Men det är ju ett tag dit så jag får inspireras av det här istället:
Sweet colors

Södertörn Student

Nu beger jag mig till södertörn för att slutföra produktionsuppgiften som ska redovisas imorgon. Ni vet den om självkänsla. Så det blir en dag full med plugg då jag har tenta den här veckan också. Wish me luck!

Pluggande I Vanlig Ordning

Har fullt upp med att studera till den kommande tentan som äger rum i slutet av veckan. Går igenom anteckningar, powerpoint presentationer, svarar på instuderingsfrågor, läser i böcker osv..
Så ni kanske förstår varför jag inte kommer att uppdatera så mycket här i veckan. Något inlägg då och då kanske dyker upp men jag kommer sitta som en flitig myra med min studentlitteratur..

ELLE MAGAZINE

Helgens läsning som min älskling hade med sig hem till mig i fredags. Så himla snällt av honom!
snygga Dakota Fanning pryder omslaget fint. Han skulle egentligen köpt den svenska ELLE men hade i all hast råkat få med sig den engelska tidningen istället.
Första gången jag läser den engelska men jag måste medge att jag gillar den svenska en aning mer.

S

Inspiration

Collar On The Back.

Tydligen bär man inte endast halsband där fram utan låter det även dekorera ryggtavlan. Annorlunda men fint. Kanske något vi kommer att få se mer av framöver.

Mina Glasögon Har Äntligen Kommit

Mina glasögon från polaroid har äntligen anlänt! kan inte förstå hur jag har kunnat leva i en sådan oviss verklighet, nu ser jag detaljer på långt avstånd, superskönt!

Tar lite tid att vänja sig vid dem men det kommer jag nog göra så småningom. känner mig som en äkta pluggis.

 


Golden Jewellery

Har fullkomligt glömt bort att visa er min fina ring från modekungen som jag fick som en liten gåva som komenpsation för ett lagerfel på en beställning därifrån.
Skulle beställt en fin parkas med päls som jag har bloggat om innan men den kunde jag tydligen inte få i min ägo. Men det gör mig igenting då jag istället köpte en mountain parka från Fillippa K på rean som är helt underbar.
Guld och svart är snygg kombination.
Den sitter faktiskt på mitt finger i skrivande stund. Och nu när en ny laddare till kameran är införskaffad så kan jag lägga upp sådana här bra bilder igen. Tipp topp!

Ulrikke Lund

Norska bloggerskan Ulrikke Lund är någon jag inspireras av klädmässigt. Hon lyckas nästan alltid med sin utvalda outift. På tal om det längtar jag till våren är här och man kan bära ljusa pastellfärger, fina shorts med spets och volangkant, färgglada accessoarer osv.
Allt blir så mycket härligare på våren och den ska dokumenteras med min fina fina kamera. Har äntligen tagit tag i att införskaffa en ny laddare eftersom min förra är spårlöst försvunnen, så nu kommer det istället dyka upp bättre bilder som är tagna med min canon G12 istället för sämre mobilpics.
Kommer också lägga upp mer bilder på mig och kanske en och annan outfit bild dyker upp också. Den som lever får se!

A Grey And Rainy Day

stop raining
Vädret idag har inte varit det bästa då det regnat och delvis snöat. Men det går att lyfta upp det trissta vädret med en fin outift och ett fint paraply med ljusgula zebror! såhär hade jag viljat gå klädd en dag som den här.

Something I want right now

En metallring till håret som jag kan fästa runt en hästsvans sådär fint.
En mini-mops!

Ett par korallfärgade mockaklackar.

bilderna- wehearit

Inredningsprylar, H&M Home

Fina inredningsprylar ifrån H&M Home's nyheter. Ljus med fint budskap på och en missoni liknande handduk. De faller mig i smaken. Nu när man inte bor hemma längre så är det mycket roligare med inredning och att fixa & dona. Ljuset och handduken är något jag ska kika närmare på.
Fick jättefina oranga handdukar i julklapp av la familia men det är ju aldrig fel att fylla på med fler.
is the dream of infinite
possibilities and the feeling
that desired and positive
things can happen.

En tisdag på Söder

Dagen på söder tillbringades på Waynes Coffee, där vi jobbade med gruppuppgiften om sociala medier och även åt god lunch och drack latte. Härligt! skönt att slippa pendla till södertörn då vi inte hade några föreläsningar på schemat idag.
Här hittar ni våran startade blogg som handlar om självkänsla och hur viktig den är för framtiden och karriären. En vardagsboost som alla kan behöva ibland. Gå in och checka den vetja!
Mötte sen upp pokvännen på kvällen, tog en snabb sväng inom Nitty Gritty och kollade in deras reautbud som dock inte var så tilltalande då det inte var så många plagg som var nedsatta. Köpte sedan dumplings på steam, ett litet take away ställe som inte ser mycket ut för världen utifrån men ack vad gott det var. och jag har nu haft min dumplings debut. Köpte en juice också som var väldigt god med gröna äpplen, mynta och ingefära. Mums!

S som i Södermalm

Idag blir det söderhäng med två klassisar. Ska jobba med en gruppuppgift som ska redovisas nästa vecka. Och vi slår två flugor i en smäll och klämmer in en lunch också på något trevligt ställe när vi ändå befinner oss där. Jag gillar södermalm, det är en mysig stadsdel.

Photo Booth

Dagens frisyr: Uppsatt i en slarvig knut

Dagens smink: Ingenting för ovanlighetens skull

Dagens klädsel: Svarta byxor, vitt linne, vit stickad tröja, svarta strumpor + underkläder också förstås

Dagens favoritlåt: Yellow- Coldplay

Dagens hatlåt: Lyssnar bara på det jag gillar så det finns ingen dagens hatlåt

Dagens planer: Plugga, blogga, duscha och träffa pojkvännen

Dagens vill ha: Mina beställda glasögon & en latte med extra mycket skummad mjölk ovanpå

Dagens längtan: Efter pojkvännen och till våren

Dagens beroende: Citrus té och bloglovin

Dagens tråkigaste: Det iskalla vädret!!


Hej glasögonorm

Söndag. Och jag har beställt mina första glasögon, det är stort och det känns främmande att börja använda det. Har inte så mycket synfel men jag ser dåligt på långt håll, så det ska bli skönt att se bra igen.
Valde efter mycket velande fram och tillbaka ett par Polaroid med guldbåge. De var väldigt fina på och jag ser fram emot att de kommer om ca 10 dagar.

Skulls and feathers

Fjäderörhängena har varit en populär accessoar under 2011 och det här året tror jag att det kommer att hänga kvar men istället för att ha den vanliga varianten som består av endast fjädrar och ett hänge så tror jag på en döskalle längst upp.
Gillar verkligen kontrasten och de ljusa färgerna på fjädrarna tillsammans med guldkedjan.
Ett par örhänge som jag vill bära i vår till en outfit bestående av baskläder.

Under the coconut tree

Vill ta mitt pick & pack och åka till kokosnötsvita stränder och känna en varm bris smeka min ryggtavla och låta solen sätta spår på min kropp genom att göra den sådär härligt solkysst och gyllenbrun. Åh, vill sätta mig på snabbaste och bästa plan och åka dit nu!
Jag vill känna sommarvärme och skulle väldigt gärna vilja byta med Sofi Fahrman som befinner sig i Tulum, vilket verkar vara ett superfint ställe. LOVELY!
Och när jag ligger där på den kokosnötsvita stranden vill jag bära den här fina bikinin ifrån H&M. Det är nästan så att man vill beställa den redan nu, men det känns en aning tidigt att fastställa sin badoutfit i januari måndad.

Helgfrukost

Jag har säkert nämnt det förut men frukost är det bästa och godaste målet på dagen. Skönt med helg då man kan lägga ner mer tid på att göra den.

Dagens lördagsfrukost består av:
  • En mugg chaité
  • Ett glas apelsinjuice
  • Två dubbelfrallor med gurka
  • Apelsinskivor
Mumma!

Vårkänslor med Polyvore

The spring

Casual Outfit.

Precis såhär vill jag gå klädd just nu. Ledigtenkeltsnyggt och bekvämt.
Casual outfit

T E N N I S


Jag har fått dille på ett tennisspel på iPhonen och det är väl det jag sysselsätter mig med när snöflingorna ramlar ner från himlen utanför fönstret. Inte dirket säsong för tennis nu i januari men i sommar vill jag ta mig an tennis och lära mig spela, så det ska jag försöka göra. Tennis är en sport jag vill kunna och för att inte tala om de snygga tenniskläderna, det blir ju så mycket roligare att utöva sporten om man har snygga träningskläder.
Dessa bilder är ifrån Adidas by Stella McCartney

Armband med skinndetaljer

'
Armband ifrån H&M´s nyheter. Gillar kontrasten mellan metall och skinn, det ger en snygg touch till en enkel outfit. Jag är mer en armbandsperson än en halsbandsperson så jag tänker nog kika på dem i H&M-butiken.

En liten bokmal.

Boken som jag läst nu i några veckor är nu utläst och det är ingen mindre än Elsas hemlighet. Riktigt bra! gillar att läsa om ett yrke som jag själv är intresserad av, ett jobb på en tidningsredaktion. Nu är den utläst, finish and done!
Sofi Fahrman som är författaren till litteraturen är en stor inspirationskälla. Och bilderna på henne finner ni på hennes blogg.

H U N T E R

I julklapp av min pojkvän låg dessa fina stövlar ifrån Hunter av 100 % naturmaterial. Kärlek vid första ögonkastet!
det bästa av allt är att jag kommer få mycket användning för dem då det är grått, regnigt och trisst väder ganska ofta under den här årstiden.
Ett par svarta original blev det och de är finast tycker jag.
Har drömt om att få placera mina fötter i ett par hunters och nu är den drömmen verklighet.

Kärlek runt handleden

Lite innan jul så köpte jag detta söta, tunna och omtyckta armbandet på Urban Outfitters. Letade febrilt efter ett med bokstaven M på och lyckades tillslut hitta ett som hängde ibland alla andra bokstäver. Tur för det är det finaste armbandet jag har och jag bär det dagligen runt min lilla handled!
M:et står för pojkvännen som heter Max och när jag ser det så blir jag påmind om hur mycket jag tycker om honom.
Nuförtiden kan man ha kärlek fäst runt handleden. Och det är fint tycker jag.♥

Pants with a bow

Det som står högs upp på min önskelista i klädesväg är ett par svarta byxor i finare material med ett knytband i sidan som man kan göra en rosett av, så otroligt snyggt!
har lite juklappspengar som ligger orörda så kanske jag hittar något bra fynd på rean, hade ju varit perfekt.
En dyrare variant ifrån Filippa K.
och en billigare och glansigare ifrån Bik bok. Finns i svart också vilket jag vill ha.

tips mottages väldigt gärna i kommentarsfältet om ni vet var några liknande finns!

Les papillons sont beaux de la vie

Papillons
Det franska språket är väldigt vackert därför får det bli en inläggsrubrik på franska dagen till ära. Fjärilar är vackra små djur och klädesplaggen är lite åt det romantiska hållet och går i vitt, ljusrosa och beige. fint och sött.

Texten, Les papillons sont beaux de la vie betyder, Fjärilar är det vackra i livet och det tycker jag stämmer bra. Inte bara som djur utan man kan få fjärilar i magen när man är kär, när man ser något man bara måste ha, de symboliserar även liv, hopp och välvilja.

S som i sockersött.

Föll för den sockersöta kampanjen för det fashionabla märket LV. Med pastellfärger och en inbjudande miljö på en glassbar känns den lite förtrollande på något sätt. Jag är säker på att vi kommer se ett antal plagg och accessoarer i pudriga pastellfärger som ljusgult, ljusrosa, ljusblått, turkos osv.
Fick en ljusblå väska från marc by marc jacobs i julklapp som man kan ha på tre olika sätt vilket är bra om man tröttnar på saker och ting som jag har en tendens att göra. Den fina väskan kommer jag säkerligen få användning för mer än en gång under vårens ljusa dagar.

Lady in red

Beutifulness

RSS 2.0