2 månader med kärlek

Idag är det 2 månader sedan jag blev tillsammans med min pojkvän Max. gud vad tiden går fort. kan inte riktigt förstå att jag har fyttat till stockholm och även har ett förhållande med en sådan underbar kille. så idag ska vi fira vår 2 månaders dag. hur har vi ännu inte bestämt så det återstår att se. ♥
min fina pojkvän.

Julrött Nagellack

nagellacket ovan är ifrån OPI's nya kollektion som är inspirerad av mupparna. jag tror starkt på just det röda glittriga nagellacket. tror det kan bli fin fint att pryda naglarna med i jul och jag tror att jag ska kika närmare på det i butiken.

S.T.Y.L.E.B.Y

sprillans nytt nummer av STYLEBY med elin kling på omslaget. man bli alltid lite extra glad när ett modemagasin dimper ner i brevlådan på en vardag, i detta fall en måndag. så nu har jag bläddrat i tidningen och samtidigt njutit av chaité i min stora mönstrade och fina favoritmugg. nu har jag koll på det kommande vårmodet, den franska looken, vad tidningsredaktörerna önskar sig i julklapp osv. kan ju alltid vara bra att veta :)

Winter Wonderland

peppermint winter
1:a advent och jag har bakat de första lussekatterna för i år med min pojkvän. istället för att lägga upp en traditionell bild på en adventljusstake eller adventsfika så lägger jag upp ett klädkollage som b la är inspirerat av bruna renar och vintersnö.

Preppy

just nu gillar jag den strikta preppy-looken extra mycket. vill ha en sådan randig piké över en skjorta eller med en stickad tröja över, så snyggt! kläderna är av märket Westhill Redbird och de finns att införskaffa på Bik Bok.

tisdagens fina om än mycket enkla frisyr

hann inte lägga upp ett nytt inlägg innan jag skulle bege mig iväg mot Södertörn så kom på att jag har en bloggapp som jag ännu inte invigt. det jag skulle lägga upp var en liten sneak peak på dagens frisyr. en annan variant av en vanlig hästsvans som man kan göra i håret när man vill ha någonting roligare än det gamla vanliga och det bästa av allt är att den både är fin och mycket enkel att göra!


stockholmsvit julren

En sådan här söt liten julren vill jag pynta med i lägenheten! den kan bidra till lite mer julkänsla innan jag åker ner till skåne och fira jul där med nära och kära och därmed får en stor dos av det årliga och mysiga julpyntet som familjen brukar pynta vårt stora hus med.
ja, en liten ren är sött och passande att dekorera med tycker jag.

lite torsdagsbekymmer

en gammal bild men just nu hittar jag inte min kamerladdare vilket är himla typiskt då jag är så sugen på att fotografera!  så då får jag leta i bloggbildarkivet istället. tycker nämligen inte om inlägg utan bilder. känner mig inte toppfräsch när jag haft hög feber och halsfluss och jag har fortfarande konstanst urjobbig hosta.. men går iallafall åt rätt håll så jag hoppas att jag har tillfrisknat snart.
nu blir det att laga potatis och purjölökssoppa som blir dagens middag! gott, varmt, enkelt och bra för den onda halsen.

jag är sjuker

anledningen till att det inte uppdateras här på bloggen är för att jag har feber och jätteont i min lilla hals. känns nästan som ett rivjärn när jag sväljer.. så nu ska jag vila upp mig så att jag kan bli frisk någon gång! hoppas att ni är friska och pigga såhär i drabbade hösttider.

vardagsbestyr


Dagens plus och minus so far:

+
studentkortet som kom på posten.
dagens frukost.
har läst ut boken som ska vara utläst till på måndag.
organiserat alla anteckningar och pp presentationer på min Mac.
-
den outhärdliga kylan!
3räkning.
ont i halsen och huvudet.

morgonen den elfte i elfte

ser lite smålustigt ut när man skriver 11/11 med bokstäver men hur som så tog jag mig upp ur sängen Kl: 07.00 vilket inte brukar inträffa om morgnarna. brukar vara en trött snoozare, men idag plingade ögonen till vid 06.30 så det blev lite bloggläsning också. det är så himla mörkt ute nu både på morgonen och kvällen. nästan så man tappar tidsuppfattningen..  tog mig tid att göra en god frukost med smoothie på hallon & mango, knäckemacka med paprika och salladskrydda, grönt te med mjölk och äpple & kanel crunch med mjölk.
frukost måste vara det godaste målet på dagen!

T som i tidningar


har fullständigt glömt bort en tidningsprenumeration av valfi tidning som jag fick i en goodibag på modeeventet på lobby. tror jag ska välja ett modemagasin men jag är himla sugen på elle interiör också, men det lutar åt den vanliga elle tidningen. det är alltså på tidningskungen ni finner dessa tidningsprenumerationer. är ju inte helt fel att få en tidning på posten då inte studentekonomin tillåter ett köp av en tidning varje månad.
dessutom är det passande att mysa ner sig i höstmörkret med tända ljus och läsa en tidning full av inspiration och mode. underbart!

vinterjackan med stort V

med den mysigaste och tjockaste pälskskantade
luvan man kan tänka sig.
och den kommer som ni kanske ser ifrån modekungen. en sak är säker, jag kommer bära den i vinter. den ska bli min. så är det bara! min totala drömjacka. är ute efter en lång parkasaktig vinterjacka med extra tjock och fluffig pälskant och jackan ovan passar förträffligt bra in på den beskrivningen. oh I Want you. ♥

Cremevitt och Kabelstickat Skall Det Vara

stickat ifrån H&M

också ifrån H&M


stickat ifrån wera/åhlens

och slutligen stickat ifrån Monki

just nu trånar jag efter en cremevit kabelstickad tröja som man kan bära med en skjorta under eller bara som den är till ett par mörka jeans. framförallt så är den nog varm vilket är passande då jag är väldigt frusen under höst/vinter tiden. önskar att jag hade en som låg i min garderob men jag ska istället slänga på mig en outfit som består av en grå tröja, svart stickad tröja över, ett par svarta jeans och röda kashmir happysocks.
skall förtära lite frukost och slänga på mig outfiten för dagen och sedan bege mig till södertörn. ha en fin andra dag på veckan kära ni!

Escalier i fina kvarter

För cirkus en vecka sedan blev jag bjuden på god lunch på Escalier av min kära pojkvän. En relativt nyöppnad restaurang uppe i sturegallerian.
Med en mysig och rustik miljö med mörkbruna möbler och stora växter placerade i hörnen känns restaurangen väldigt inbjudande.
bilderna kommer ifrån sturegallerians hemsida.
och det finns ett ganska bra utbud av goda rätter på menyn. nu är jag inte så förtjust i fisk och skaldjur och sånt där som kommer ifrån havet men de har såklart kötträtter också. jag åt vildsvinsfilé med hasselbackspotatis, äppelgele och någon god sås till. så gå dit och unna er en god matbit. ni kommer inte bli besvikna!
by the way så ska jag förtära italiensk mat ikväll, pasta med pesto och ceranoskinka. mums!

H&M home

några inredningsdetaljer som jag vill ha ifrån H&M´s inredningsmärke H&M home. stilrent och dekorativt. varför inte placera två svarta ljus med tryckt text uppe på byrån, hänga upp vita stilrena handdukar på badrummet, ha svartvitrandiga kuddar och bädda ner sig i vita sängkläder med rådjurskid på. tja varför inte. det hade nog lyft upp hemmet någorlunda iallafall.
ska kika på H&M´s butik här i stockholm någon dag så kanske något/några saker av dem hamnar på önskelistan till jul.

studera mera

tentaplugg för all del men det blir lite roligare att stryka under viktiga ord och meningar som man ska använda sig av med en rosa överstrykningspenna, eller ja jag försöker intala mig själv det iallafall. just nu skriver jag om kvinnotidningar och vad det har medfört ur feministisk synpunkt.
En sak är säker och det är att det kommer bli så himla skönt när man äntligen är helt klar! och jag vet att jag har sagt att jag inte ska uppdatera här förrän jag är just klar men jag kände att det blev så tomt om jag inte gjorde det. men som sagt roligare och mer inspirerande inlägg kommer upp här snarast.
hej så länge!

media studies in the autumn,

medans ni objektifierar de vackra höstlöven på bilderna från wehearit ovan så sitter jag och lyssnar på mysiga plugg-musiklistor på spotify och hoppas bli inspirerad till ett skrivar-flow, det är nämligen så att jag har en hemtenta jag skriver på och innan jag är klar med den så kommer jag inte uppdatera med några nya inlägg här så när jag är finished and done med den så kommer det dyka upp lite nytt här på min kära blogg.
håll ut sålänge!

sweet kisses, L

RSS 2.0