October Wishes

October wishes
Kände för att stilla min kreativa sida litegrann och skapade det här kollaget ovan. brukade sysselsätta mig med det förut. det här är sådant jag vill bära nu i oktober och jag har utgått ifrån den stilen jag själv har. jag har t.e.x ett par liknande boots, en svart cape fast med guldiga nitar längs axlarna, den svarta väskan och en grå stickad tröja. saknar dock mina svarta leggins som gick i sönder, de är perfekta att dra på sig när man inte vill bära ett par jeans. sen är det så snyggt med en skjorta under den stickade tröjan, pricken över i:et. och slutligen är det fint att slänga på ett enkelt halsband med någon liten diskret berlock utanpå tröjan.

The autumn is still here

andra dagen på den här veckan och jag har haft en föreläsning om hur man skriver en essä, viktiga punkter som ska finnas med och tips som är bra att ta till sig osv. har nämligen en hemtentamen som är just en essä som ska lämnas in i slutet av nästa vecka. och på fredag är det dags för litteraturseminarium och även tjejmiddag hemma hos Nichole och girls night out på det! äntligen ska jag få uppleva stockholms nattliv! spännande.
det känns som att jag håller på att bli sjuker. vill inte och har inte tid att vara det, så jag hoppas innerligt att det bara är kortvarigt.. annars då, jag njuter av höstens brandgula löv som träden är beklädda med och jag är mer kär än någonsin.

lovely

En kärleksfilm

i lördags såg jag filmen crazy stupid love med max och den var faktiskt bra. jag trodde att det skulle vara en förutsägbar och typisk komedi, men det visade sig att det fanns ett genomtänkt budskap bakom den. en fin film om kärlek helt enkelt. och vad passar då inte bättre än att se den med sin pojkvän. rekomenderar att se den om ni inte har gjort det!

Bubbligt vatten

jag har hittat en ny favorit bland dungeln av olika bubbelvatten. witamin well med persika smak. har smakat med hallonsmak förrut men den här är så mycket godare.
nu blir det plugg i några timmar och sedan ska jag se ett avsnitt av gossip girl. så himla bra!
lite trisst med bilder från iPhonen men jag lyckas inte lägga in bilderna från min kamera, känns lite dumt då bilderna blir betydligt bättre med den.. men ni får hålla till godo med dessa pics sålänge.

monday morning!

om sisådär 25 minuter tar jag t-banan och sedan pendeln till skolan i flempan. idag är det en föreläsning om postkolonialismen som står på schemat. efter föreläsningen är det mer pluggande som gäller och sedan ikväll ska jag åka hem till max som ska laga middag till oss. blir nog en mysig kväll.
hoppas ni får en härlig start på veckan, trots den outhärdliga kylan som cirkulerar i luften, brrr!

Sstreetstyle.

något som jag tycker om att inspireras av är olika streetstylesidor. speciellt stockholmstreetstyle och streetstylers.se, där kan man finna inspiration hur man kan bära olika plagg. dessa tre outfits ovan fastnade jag lite extra för. speciellt den översta outfiten, så fint och lite höstigt!

Lördagsshopping

tog en tur till liljeholmsgallerian med pojkvännen och där hittade jag ett par tajta svarta jeansleggings från saint tropez. eftersom mina nuvarande svarta byxor har en lös knapp som hoppar ut lite då och då..  och även har töjt sig i tvätten så var jag i behov av ett par nya.
nu blir det att bege sig ut i kylan och ta en kvällspromenad. mysigt! hoppas ni har haft och har en härlig lördag.

Let's do a twist and make a list,

Vad gör du just nu?
sitter med min pokjväns vita mac i knäet och läser lite bloggar och håller mig uppdaterad på facebook.

Var tror du att du är/gör om 1 år?
om ett år bor jag fortfarande kvar i Stockholm och studerar på Södertörns Högskola. jag tror att jag fortfarande har kvar min blogg och förhoppningsvis har jag utökat antal läsare bland statistiken.


Vad ångrar du, om något, i livet?
om jag ska ångra något i mitt liv så ångrar jag att jag inte sökte till Lunds Dans och Musikalgymnaisum en gång till när mina andra tjejkompisar gjorde det.


Hur kommer du gå klädd i vinter?
jag kommer klä mig i stickade tröjor, tajtare jeans, mössa, mysiga vantar, boots, stor mysig halsduk virad runt halsen och en stor och varm men modertiktig vinterjacka med en lite större pälskant runt luvan som ytterplagg.


Vilka 3 saker är du beroende av?
iPhonen, min pojkvän och min pojkväns happy socks.


Har du någon dold talang?
jag kan sjunga lilla snigel med stängd mun, om det nu klassas som en dold talang.


Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?
umgicks med min pojkvän och var inne en sväng i staden. den här helgen blir det ev. lite shopping, biokväll med pojkvännen och pluggande.
Vad har du på dig just nu? ett par röd och vitprickiga happy socks, ett par svarta byxor från rut mfl, vit och orange klocka från fewsome, en vit lite transparent blus från veromoda och en svart stickade tröja från h&m över det.

Bästa skönhetsknep? drick mycket vatten och rengör ansiktet varje kväll, vilket jag dock är lite dålig på ibland.

Vilka är dina dagens planer? åka in till city, laga en middag och biokväll. 

Vad äter du helst inte? skaldjur, svamp och ägg. 

Nämn 3  bloggar du besöker dagligen?


1. Sofis snapshots
2. Shopalicious

3. Hanna och john

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
nej men i ett år, dock tog det slut några gånger emellanåt.

Bästa staden/landet du besökt
Bästa staden måste nog vara London eller Palma och på bästa land svarar jag nog Thailand och Italien.

Vilken kändis får du höra att du liknar?
Cameron Diaz.

Tror du på gud?
nej jag är inte särskilt troende.

Vad är din största rädsla?
jag är lite rädd för döden och att någon närstående ska gå bort.

Nämn en sak du aldrig provat på:
droger som knark och sånt där.

Vilka är dina favorit namn?
Tjejnamn: Filippa och Chloé och pojknamn: Emilio och Maximilian

Hur/Var vill du bo i framtiden? 
just nu vill jag bo här i Stockholm i framtiden och då vill jag gärna bo i en stor ljus modernt inredd lägenhet med högt i tak och stora fönster. kanske någonstans på söder.

pälsdetaljer

  1. svart pälskrage- ginatricot
  2. brun pälsmössa- monk
  3. svart halsduk med små pälsbollar- h&m
  4. svarta vantar med pälskant- topshop
pälsaccessoarerna ser sådär härligt mjuka ut och de skulle passa bra nu i höstkylan. både snyggt och trendigt. jag kommer själv bära accessoarer med just pälsdetaljer. är sugen på tumvantarna med fluffig ljusbrun pälskant och på den svarta pälskragen och sen är den där mössan med bollen uppe på huvudet så otroligt söt och varm, provade den inne på monki för någon vecka sedan. jag som är väldigt frusen av mig kommer nog kunna hålla mig varm med någon av dessa accessoarer.

CAFÉ MUGGEN på söder

Mysigt och ganska enkelt fik vilket jag gillar.
bilderna ovan tjuvade jag ifrån caféets hemsida (muggen.se) och ifrån whatsupsthlm(whatsupsthlm.se)

Tog en fika med min söta klasskompis och göteborgare Lina på söder. Slog oss ner på café muggen och förtärde varsin chokladboll och en latte. träffade på min kompis Nichole i sällskap av hennes kompis och sen var även två andra klasskompisar där och pluggade inför seminariet som vi ska ha imorgon. alla MKV-studenter brottas med de knepiga och svåra citaten som uppgiften innehåller.
blev också lite kändisspotting då Towe Styrke äntrade in genom dörren och slog sig ner vid en av fönsterplatserna. alltid lika kul att se en kändis och man kan inte låta bli att snegla dit lite då och då.
mysigt att hänga på fik sådär när regnet faller ner utanför och så är söder ett mysigt område.

En hemlighet som tillhör Elsa

Tredje boken, Elsas hemlighet i triologin om Elsa har nu äntligen kommit ut. jag är en trogen följeslagare av både Sofi Fahrmans snapshots och av hennes två tidigare utgivna böcker, Elsas mode och Elsas värld. hela bokserien är ju inte komplett utan den tredje boken så jag måste ha den i min ägo, eller tja liggandes på min byrå. här kan ni läsa ett utdrag ur boken!

Fina Stockholm

promenerade på stockholms mysiga gator tillsammans med min kära pojkvän. var på jakt efter ett par jeans som inte töjer sig alltför mycket, är av bra kvalité och som inte är alltför dyra. hittade dessvärre inga som var sådär perfekta.. får kanske fortsätta letandet en annan dag. kikade också på en sådan mysig mössa med pälsboll uppe på huvudet. de är så himla söta och framförallt sjukt varma. kanske något att skriva upp på önskelistan till jul.
solen lyste över vattnet och det var en härlig dag även fast det var kallt i luften. var snabbt framme med min bästa kamera för att föreviga det.

SÅ SVART.

Ett svart plagg jag vill bära när höstens kalla vindar sveper tag om en. En stickad tröja med de små vita runda bollar på är bara för söt och påminner om små stockholmsvita snöbollar.

Want les essentiels de la vie

min nya väska från märket want les essentiels de la vie som jag kommer att bära mina tillhörigheter i. den är perfekt i ett slitstarkt material och stilren och enkel som jag gillar! kommer slita den med hälsan och bära den med glädje på min arm.
har lite smått ångest över att den var dyr, men å andra sidan har jag knappt shoppat något i kläd, accessoar eller skoväg sedan jag flyttade upp till  stockholm, kanske ett armband på sin höjd.. och det är helt otroligt för att vara mig. så jag kände att jag var värd att inhandla den fina, fina väskan.

Mediestudier

idag har jag haft en föreläsning på nästan två timmar och efter det har jag pluggat i ett och sammanfattat anteckningar från föreläsningar, läst texter och översatt lite då båda är på engelska. Den mörkgröna boken ovan är den bok som används flitigast under kursen och den är helt och hållet på engelska så det är lite utmanande men väldigt nyttigt.
går ett program som heter medievetarprogrammet och just nu läser jag en delkurs som heter mediehistoria: idétraditioner. intressant men mycket att läsa och få in i huvudet vilket inte alltid är lätt.
nu ska jag återgå till medieboken..
Puss.

en dag på södermalm

strosade längs med gatorna på söder tillsammans med max igår. mysigt men aningens kallt.. känns att det börjar bli alltmer höstigt nu.
provade en urgullig pälsmössa med en boll uppe på huvudet inne på monki som jag blev lite smått kär i.
och jag hittade en perfekt väska som jag både kan ha min macbook, block, pennor, studentlitteratur och allt man kan tänkas behöva ha med sig. ska inviga den idag tänkte jag. har en föreläsning kl: 13.00 idag. skönt med sovmorgon.

sneaky snake

den här coola ringen från cocoo i form av en blingad orm bar jag på modevisningen och jag blev lite smått kär i den. dock var den lite otymplig och i största laget, men jag gillar den ändå!

snyggt att bära till en enkel outfit.

modevisning behind the scenes, 1

jag chillar på pixbooms kontor med ett glas bubbel i handen i väntan på att få håret fixat och kvällens make up lagd. trivdes lagom bra där kan jag säga.
Kvällens urval av make up som makeup artisterna använde och jobbade fram snygga sminkningar på oss blogg-modeller. och även här följde glaset med bubbel med som det smuttades ur med jämna mellanrum. gött liv
bilderna har fina modette-bloggaren hilda tagit som också gick modevisningen.

FEWSOME.

Som ni säkert redan vet vid det här laget så gick jag en modevisning med andra fina bloggtjejer i helgen och då fick jag den här fina klockan ovan! kan medge att den är en stark favorit hos mig redan, fastän jag endast har haft den i några dagar. Kombinationen av vitt armband och en orange urtavla känns helrätt i höst.
armbandsklockan kommer från märket fewsome och det som skiljer deras klockor ifrån andra klockor är att man kan designa en personlig klocka och därmed ha en klocka som ingen annan går runt med på sin handled. fantastiskt tycker jag!

High fashion på Lobby

duktiga make up artisten charlotte lööf lade min make up och fixade håruppsättningen innan visningen, ni hittar hennes blogg här.
'
goda macarons och
goda apelsindrinkar de försedde oss blogg-modeller med i väntan på att visningen skulle gå av stapeln.
här kan ni se fler bilder från kvällen och även bilder på mig gåendes på catwalken.

MODEVISNING

MODEVISNING MED MODEFLICKAN MAGAZINE OCH PIXBOOMLOBBY IKVÄLL! och jag kommer att vara med i modevisningen och bära två outfits från Withney Ports designade kollektion för Bik bok. det kommer bli himla snyggt kan jag lova och ni som har möjlighet att ta er till modekvällen med goodiebags, mingel, macarons och drinkar ska absolut göra det.
Wish me good luck för det här är min allra första men förhoppningsvis inte min sista visning!

Jordgubbar, plugg & kärlek.

har ägnat mig åt seminarieplugg nästan hela dagen och min pojkvän var så söt som köpte jordgubbar och hallon till mig. har läst texter på engelska i min mörkgröna tjocka mediebok och även en text i mitt orange kompendium. det blir i alla fall lite roligare när kurslitteraturen har fina färger på omslagen. nu ska jag skriva det sista på min inlämning och sedan ska jag kanske se något avsnitt av gossip girl om jag inte är alltför trött. börjar inte förrän 13.00 imorgon nämligen. skönt!
min kärlek.♥
har lärt mig hur man knyter en fluga också, kan ju kanske vara bra att kunna.

Nu har äpplet fallit långt ner från trädet,

Själva kungen bakom apples välkända och omtyckta teknikprylar har tyvärr lämnat oss i veckan då han inte längre klarade av att kämpa mot sin dumma sjukdom. en död som sätter hela världens människor i förtvivlan. vad kommer hända med de kommande teknikprylarna som apple kommer ut med? Steve Jobs har satt sitt namn på världskartan och lämnat efter sig spår i både, iphone, iPad, iPod, iMac mm. apple kommer nog alltid att vara ett ledande produktföretag även fast kungen bakom namnet inte är vid liv.
2011 kommer vara det året då äpplet faller ner från trädet, eller i alla fall grundaren av det.

Not to cool for school,

har ätit en god frukost som är mitt absoluta favoritmål på hela dagen. nu är det plugg som handlar om mediehistoria som gäller. citat ska läsas och de tänkta betydelserna av de olika citaten ska det kluras på. tar mig in i ett pluggmode med andra ord.

vira flera varv runt halsen,

med en av dessa mysiga halsdukar..
jag har en förkärlek till plagg och accessoarer som går i mörkgrönt just nu och sedan är jag på jakt efter en perfekt beige stickad lång halsduk. andra halsduken från vänster ser väldigt lovande ut och den går att hitta på monki-butiken. men jag vill samtidigt ha en grå och mjuk halsduk att svepa in mig i en kall oktoberdag. sedan tycker jag att en lång röd halsduk är så himla snyggt att bära.

A lovely day with cinnamons,

som ni säkert redan vet vid det här laget så är det kanelbullens dag idag. eller ja i fyra minuter till för att vara exakt. dagen då den übergoda bullen står i centrum och skyltas om till höger och vänster. idag har jag befunnit mig i nacka strand och fått mitt hår fixat av max syster och det blev jättefint, på södertörn, på pendeltåg, på bussar, på coop och i lägenheten. en härlig dag med riktiga höstkänslor.
jag har även fått en liten present i en guldig påse av min kära pojkvän som han hade åkt och lämnat till mig utanför min port, nu för tiden kommer kärlek i en guldig påse. hur fin får man vara? det är underbart att vara kär.

Lite mer rosa i vardagen

oktober månad, månaden då cancerfondens rosa band pryder var och varannan jacka. jag kommer själv skaffa mig ett och bära det med stolthet. jag är en av alla dem som stödjer bröstcancer.

RSS 2.0